Ga naar de inhoud

12 seksstandjes voor een gegarandeerd orgasme in 2024


Wist je dat niet iedereen klaarkomt tijdens de meeste seksstandjes? Bij ongeveer 95 procent van de mannen resulteert heteroseksuele seks in een orgasme, terwijl dit bij vrouwen 65 procent is. Het percentage vrouwen dat enkel door penispenetratie een orgasme bereikt, is aanzienlijk lager, namelijk 30 procent.

Lukt het jou ook niet altijd om een hoogtepunt te bereiken? Geen zorgen! Er zijn tal van manieren om je kansen op een intens orgasme te vergroten. Deze standjes zijn in 2024 zeker het proberen waard.

Wat houdt een orgasme precies in?

Een orgasme wordt vaak gezien als het hoogtepunt van een vrijpartij. Maar wat gebeurt er precies tijdens dit intense moment? Volgens de Van Dale betekent een orgasme “volle seksuele bevrediging.” Seksuoloog Astrid Kremers legt uit dat een orgasme gepaard gaat met samentrekkingen van de bekkenbodemspieren, meestal door stimulatie van de clitoris bij vrouwen en de penis bij mannen.

Vrouwen bereiken doorgaans een orgasme door clitorale stimulatie. Vaginale druk door penetratie kan plezierig zijn, mits er sterke seksuele opwinding is. De clitoris speelt een centrale rol omdat deze in erectie komt bij opwinding en het meest gevoelige deel van het vrouwelijke lichaam is. Kremers merkt op dat een orgasme ook kan optreden zonder seksueel genot, bijvoorbeeld tijdens een verkrachting, wat aantoont dat een orgasme niet altijd een reflectie is van plezier.

Positieve effecten op lichaam en geest

Een orgasme heeft positieve effecten op lichaam en geest door de vrijlating van oxytocine, het zogenaamde knuffelhormoon, dat gevoelens van vertrouwen en ontspanning bevordert. Kremers legt uit dat een orgasme als een beloning kan voelen, wat mensen motiveert om seksueel actief te zijn. Een plezierig seksleven draagt bij aan fysieke en mentale gezondheid en de kwaliteit van relaties. Lees ook dit artikel als je je afvraagt: Is klaarkomen gezond of alleen lekker?

Top 12 seksstandjes

Toch is een orgasme niet voor iedereen vanzelfsprekend. Lichamelijke en psychische factoren kunnen het bereiken van een orgasme bemoeilijken. De druk om een orgasme te krijgen kan juist een belemmering zijn. “Hoe meer jij en je partner bezig zijn met dat het moet lukken, hoe lastiger het is. Klaarkomen zou geen performance moeten worden,” aldus Kremers. Dit zijn de 12 beste posities om als vrouw tot een orgasme te komen:

1. The Up and Over

Transformeer de klassieke missionarispositie met de Up and Over. Lig op je rug, plaats een kussen onder je heupen, til je heupen omhoog en breng je benen richting je schouders. Hierdoor kan je partner dieper penetreren, wat voor beide partners voordelig is. Als je het gevoel hebt dat dit standje werkt, laat je je benen zakken terwijl je partner blijft bewegen, zodat hij je G-spot raakt.

2. Flat Doggy

Geef een twist aan de doggystyle met de Flat Doggy. Lig plat op je buik en til je heupen lichtjes op. Dit zorgt voor meer wrijving tijdens de penetratie, wat je clitoris ook kan stimuleren. Het ziet er misschien niet glamoureus uit, maar de resultaten zijn verbluffend. Een van onze favoriete seksstandjes!

3. The Lusty Leg Wrap

Voor een ontspannende ervaring, probeer de Lusty Leg Wrap. Lig op je rug terwijl je partner op zijn zij ligt, met zijn gezicht naar jou toe. Klem je benen om zijn lichaam en laat hem voorzichtig bij je naar binnen glijden. Dit standje is ideaal voor langdurige stimulatie, waarbij je je kunt aanraken of je partner je tepels kunt laten stimuleren.

4. Italiaanse kroonluchter

De man ligt op zijn rug met zijn benen bij elkaar. Zijn partner positioneert zich met de rug tegen de man aan en duwt zichzelf vervolgens omhoog met handen en voeten. Daarna kunnen de heupen ritmisch heen en weer bewegen. Deze positie wordt extra intens door je benen samen te houden in plaats van langs zijn benen. Dit maakt je vagina strakker en zorgt voor extra stimulatie van je clitoris, wat leidt tot een explosief orgasme.

5. Tafelblad

Verander van omgeving voor een nieuwe sensatie. Lig op een tafel met je heupen langs de rand terwijl je partner tussen je benen staat. Deze positie geeft hem vrije handen om je te stimuleren en zorgt voor een ideale hoek om je G-spot te raken.

6. Lapdance

Laat je partner op bed zitten en ga bovenop hem zitten. Deze positie geeft je controle over de snelheid, hoek en beweging. Beweeg niet alleen op en neer, maar schuif ook heen en weer om je clitoris extra te stimuleren.

7. Lepeltje Lepeltje

Voor emotionele en fysieke connectie is er de Sweet Spoons. Lig op je zij met je partner achter je. Zijn zachte bewegingen en jouw leiding van zijn hand naar je clitoris kunnen je helpen een hoogtepunt te bereiken. Ook een van onze favoriete seksstandjes!

8. Aquarius

Start in missionarishouding en laat je partner rechtop zitten op zijn knieën terwijl jij je heupen omhoog tilt. Maak een bruggetje van jouw rug. Dit standje zorgt voor diepe stimulatie en een perfecte hoek voor je G-spot, met extra ruimte voor clitorale stimulatie.

9. Sideway Saddle

Probeer de uitdagende Sideway Saddle. Lig op je knieën met 1 been tussen zijn benen en het andere aan zijn zij. Deze positie biedt veel wrijving en stimulatie, waarbij jij het tempo en de druk bepaalt.

10. De glijbaan

In de missionarispositie wrijft je partner met zijn penis langs je schaamlippen en clitoris in plaats van te penetreren. Dit biedt directe clitorale stimulatie, ideaal voor vrouwen die moeite hebben met een orgasme.

11. Lepeltje Lepeltje+

Voeg een vibrator toe aan de klassieke lepelpositie. Je partner heeft zijn handen vrij om je lichaam te masseren terwijl jij een seksspeeltje gebruikt voor extra stimulatie, waardoor jullie samen kunnen klaarkomen.

12. Cowgirl

Klim bovenop je partner en bepaal het tempo en de diepte van de penetratie. Deze positie geeft jou de controle en hem de mogelijkheid om langer vol te houden, wat jullie beiden helpt om tot een hoogtepunt te komen. Dit is een van de populairste seksstandjes ter wereld. Als je hem nog nooit gedaan hebt, weet je wat je te wachten staat.

Voor welk seksstandje ga jij?

Meer over: