Ga naar de inhoud

Seks in het water: zo doe je het en dit zijn de voor- en nadelen

Update:
seks-in-het-water

Seks in het water geeft een opwindende draai aan je zomerse avonturen. Of je nu denkt aan een verfrissende duik in het zwembad of een sensuele sessie in de jacuzzi. Voordat je het water induikt, is het belangrijk om de voordelen en nadelen te weten.

Ook niet geheel onbelangrijk: wat de belangrijkste seks-standjes in het water zijn. In deze blog delen we alles over aquasutra (=seks onder water).

Zó zorg je voor goede seks onder water

1. Veiligheid eerst

Hoewel seks in het water spannend lijkt, biedt het geen extra bescherming tegen soa’s of ongewenste zwangerschappen. Chloor en andere reinigingsmiddelen kunnen bacteriën bestrijden, maar je moet nog steeds veilig vrijen. Zorg voor goede anticonceptie en overweeg het gebruik van condooms, hoewel die minder effectief kunnen zijn in water.

2. Kies de juiste locatie

Seks in het openbaar is opwindend. Helaas is het illegaal en vaak onpraktisch. Zoek een privéplek waar je ongestoord kunt genieten, zoals een inloopdouche met regensproeier, een sfeervolle jacuzzi of je eigen bad. Let op slipgevaar en zorg voor grip met een antislipmatje om ongelukken te voorkomen.

3. Gebruik glijmiddel

Water kan je natuurlijke smering wegspoelen, wat seks in het water ongemakkelijk kan maken. Gebruik een glijmiddel op siliconenbasis om de ervaring soepel en plezierig te maken. Glijmiddelen op waterbasis kunnen snel wegspoelen en zijn minder effectief.

4. Probeer verticale standjes

In het water heeft de zwaartekracht minder invloed, waardoor sommige standjes moeilijk kunnen zijn. Probeer verticale standjes. Ook rechtstaand van achteren kan prettig zijn. Wat dacht je van deze?

  • Het zwemmerstaartje: in dit standje leunt de ene partner achterover in het ondiepe water, terwijl de ander zich bovenop plaatst. De partner die bovenop zit, kan de bewegingen in het water gebruiken om het ritme te sturen. Dit standje biedt intieme nabijheid en de mogelijkheid om elkaar diep in de ogen te kijken.
  • Doggy style: als je de bodem kunt aanraken, kan je altijd kiezen voor doggystyle.
  • De waterlelie: de ene partner zit op de rand van het zwembad of aan het strand, terwijl de ander zich bovenop hem plaatst, met zijn rug naar voren. De onderste partner steunt met zijn handen op de rand voor extra steun. Dit standje zorgt voor een krachtige en diepgaande ervaring.
  • Backseat driver: heb je een hottub? Kies dan voor de backseat driver. Dit houdt in dat je op elkaars schoot zit en je benen over elkaar heen, met je gezicht in dezelfde richting. Zo kun je allebei je hoofd boven water houden!
  • De duikboot: in het zwembad kan de partner die op de rand zit met de benen in het water zijn knieën omhoog brengen, terwijl de ander tussen zijn benen staat. Deze positie maakt het mogelijk om de bewegingen in het water te benutten voor een extra stimulatie.

5. Voorspel in het water

Als je geen zin hebt in de complicaties van glijmiddel en ingewikkelde standjes, beperk je dan tot voorspel in het water. Drijf samen met je partner, laat je oraal bevredigen of geniet van ander voorspel in de douche of het bad. Als jullie klaar zijn voor de penetratie, verplaats je dan naar een drogere, stabiele plek.

6. Gebruik waterspeeltjes

Ook in het water zijn seksspeeltjes welkom. Veel speeltjes zijn waterproof en kunnen veilig in de douche of het bad worden gebruikt. Kies voor een klein speeltje dat makkelijk in de hand ligt en uitwendige stimulatie biedt. Voor inwendig gebruik is extra glijmiddel essentieel.

De voordelen van seks in het water

Seks in het water biedt een spannende en unieke sensatie die veel verder gaat dan wat droge grond kan bieden. De aantrekkingskracht van seks in het water ligt in de manier waarop de vloeibare omgeving een extra laag van plezier en ontdekkingsdrang toevoegt aan de ervaring.

Hier zijn enkele redenen waarom seks in het water zo opwindend kan zijn en wat het zo bijzonder maakt.

1. De sensatie van beweging

Water heeft een natuurlijk dempende werking, waardoor bewegingen soepeler en zachter aanvoelen. Dit kan de seksuele ervaring intensiveren doordat het minder wrijving veroorzaakt, wat kan leiden tot een meer sensuele en zijdezachte aanraking.

In tegenstelling tot de vaste ondergrond laat het water je zweven, wat de mogelijkheden voor standjes vergroot en nieuwe dimensies aan je plezier toevoegt.

2. Vernieuwende standjes

Aquasutra maakt het mogelijk om standjes uit te proberen die moeilijker of minder comfortabel kunnen zijn op land. De extra steun en de mogelijkheid om te drijven bieden nieuwe manieren om elkaar te verkennen.

Lees ook: 12 seksstandjes

3. Sensuele variatie

Seks in het water is niet alleen een fysieke ervaring, maar ook een sensuele. De sensatie van water dat je huid streelt, gecombineerd met de geluiden van het kabbelende water en de omgeving, voegt een extra laag van zintuiglijke stimulatie toe.

Het verschil in temperatuur tussen je lichaam en het water kan voor een verrassend effect zorgen, waardoor elke aanraking en beweging voelbaar wordt.

4. Zorgeloze speelsheid

Het spelen in het water kan een speelse en zorgeloze sfeer brengen in je seksuele leven. Of je nu geniet van een ontspannen middag in het zwembad of een avontuurlijke nacht aan het strand, het element van water voegt een gevoel van plezier en vrijheid toe. Dit helpt om de spanning te verminderen en je in de stemming te brengen voor een spontane en opwindende ervaring.

5. Meer soepelheid

In het water beweeg je je vaak soepeler. Je voelt je leniger en lichter. Wat uitermate geschikt is om de standjes wat langer vol te houden en wat meer comfort te genieten.

Nadelen van seks in het water

Hier zijn de belangrijkste nadelen en overpeinzingen die je moet kennen voordat je je in de aquatische verleiding begeeft:

1. Beperkte effectiviteit van condooms

Een van de grootste nadelen van seks in het water is dat condooms minder effectief zijn. Water kan de integriteit van een condoom aantasten, waardoor het risico op scheuren of afglijden toeneemt. Dit betekent dat je minder bescherming hebt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) en ongewenste zwangerschap.

2. Verhoogd risico op infecties

Water, vooral in publieke zwembaden of de zee, kan besmet zijn met bacteriën en andere micro-organismen. In een zwembad kan chloor, hoewel het helpt om bacteriën te doden, ook de natuurlijke flora van de vagina verstoren en leiden tot schimmelinfecties. Zeewater kan bacteriën zoals E.coli bevatten, die tot infecties kunnen leiden.

Wanneer je seks hebt in het water, kunnen deze bacteriën makkelijker in eventuele wondjes of gevoelige plekken terechtkomen. Dit verhoogt het risico op infecties zoals vaginitis of een urineweginfectie.

Goed naspoelen onder de douche is belangrijk!

3. Minder natuurlijke glijmiddel

Je denkt waarschijnlijk dat water als een natuurlijk glijmiddel fungeert, maar dit is helaas niet waar. Water kan de natuurlijke vochtigheid in de vagina verminderen, wat seks stroever kan maken en tot ongemak kan leiden. Dit kan leiden tot wrijving en zelfs kleine wondjes.

Om dit te voorkomen, vraagt dit om extra handenwerk van de man, om de vrouw goed voor te bereiden (op te winden) en warm te maken in het water.

Seks in de hottub dat niet zo goed afliep: allergische reactie

Bekijk de video hieronder >>

Foto: Canva

Meer over: