Ga naar de inhoud

Schutting trends 2024, de allerlaatste mode voor jouw tuin

Schuttingtrends schutting trends

Ontdek de nieuwste modetrends op het gebied van schuttingen. Van natuurlijke bamboematten tot een moderne houten schutting van latten. Wij geven je 6 inspirerende ideeën voor een stijlvolle en praktische afscheiding voor je tuin.

Een schutting zorgt voor een handige erfafscheiding met je buren én het is een mooie oplossing om meer privacy in je tuin te creëren. Door het plaatsen van een schutting geef je natuurlijk ook je fijne plek buiten een toffe uitstraling! Welke moet je kiezen? Er zijn vele materialen die de juiste tuinsfeer geven die jij zoekt. Ga voor latten horizontaal of verticaal, geef je de erfafscheiding een kleur of kies je voor de natuurlijke look van bamboe.

Hier zijn 6 tips voor het kiezen van een schutting. Mooi en beschut:

1. Houten schutting met horizontale en verticale latten

De moderne houten schutting Andalusië is een lamellenschutting van latten met een strak ontwerp voor elke tuin. Deze lattenschutting kan je zowel met verticale als horizontale latten plaatsen. Je kan ook kiezen om de schutting een kleur te geven. Bovendien zijn er een bijpassende schuttingpoorten te koop, zodat je leuk kan spelen met de lijnen in je tuin!

De tekst gaat onder de foto verder >>

2. Tuinscherm of shutter als stijlvolle erfafscheiding

Met een tuinscherm van pitriet, of een divider van gaas, creëer je een mooie afscheiding in je tuin. Vooral als je een kleine tuin hebt, is een tuinscherm een ideale oplossing. Shutters zijn ook een uitkomst voor leuke hoekjes in je tuin. Plaats bijvoorbeeld een halve shutter schutting en verf dit houten jaloeziescherm in een kleur naar keuze voor een unieke look.

De tekst gaat onder de foto’s verder >>

3. Natuurlijke schuttingen van bamboe of wilgentakken

Wilgentakken zijn perfect voor een natuurlijke uitstraling. Een wilgenmat als schutting staat mooi, is milieuvriendelijk en eenvoudig te plaatsen. Ook de bamboe schuttingen zijn favoriet, ideaal voor tuinen met een ronding. Wist je dat je van een bamboe rol ook een tof lounge bed kunt maken om zalig op te relaxen?

De tekst gaat onder de foto’s verder >>

4. Donker steigerhout of planken voor een robuuste look

Steigerhout is een blijver in de tuintrends. Het materiaal is makkelijk te bewerken en biedt diverse afwerkingsopties zoals zwart, antraciet, wit of onbehandeld. Kies je eigen verfkleur en schilder je steigerhouten schutting in jouw favoriete tint die bij jouw tuin past!

De tekst gaat onder de foto verder >>

5. Gaaspaneel voor een leuke doorkijk in de schutting

Combineer meerdere materialen in je tuinafscheiding voor een unieke schutting. Plaats bijvoorbeeld een gaaspaneel tussen een houten, om een doorkijkje te creëren. Laat hier kleurrijke bloemen of klimop langs groeien voor een mooi contrast van hout en groen.

De tekst gaat onder de foto verder >>

6. Zelf schutting maken met geïmpregneerde latten

Geïmpregneerde latten zijn goed bestand tegen diverse weersinvloeden, ideaal voor het maken van een eigen schutting. Bouwmarkten bieden tuinschermen van geïmpregneerd tuinhout aan die je gemakkelijk als afscheiding kunt plaatsen. Ontdek wat schuttingen met je tuin doet en maak mooie hoekjes!

Bekijk de video en lees daarna verder >>

Mag je gewoon zonder overleg met buren een schutting plaatsen van 1,80 hoog? In veel gevallen niet. Lees voordat je aan de slag gaat met een afscheiding in je eigen tuin eerst dit artikel: Burenruzie voorkomen, ken de regels bij erfafscheiding in je tuin

Bekijk het assortiment aan schuttingen en tuinschermen bij bouwmarkten en vind de perfecte match voor jouw tuin. Met een likje verf geef je een schutting direct een leuke twist, en maak je je tuin persoonlijk.

Laat je inspireren door onze tuin-tips, trends en DIY-ideeën en creëer jouw droomtuin om van te genieten!

Meer over: