Ga naar de inhoud

Nog niet kankervrij, maar Sarah Ferguson voelt zich beter dan ooit

Sarah Ferguson

Sarah Ferguson, de hertogin van York, heeft een uitdagend jaar achter de rug met diagnoses van zowel borst- als huidkanker. Ondanks dat ze nog niet officieel kankervrij is verklaard, voelt ze zich ‘beter dan ooit’.

In een recent interview met het Britse tijdschrift HELLO! vertelde de 64-jarige ex-vrouw van prins Andrew over haar gezondheidstoestand en de steun die ze heeft ontvangen.

Kankerdiagnose

In juni vorig jaar werd bij Ferguson borstkanker vastgesteld, waarvoor ze een borstamputatie onderging. Slechts 3 weken nadat ze genezen was verklaard van borstkanker, kreeg ze begin dit jaar opnieuw slecht nieuws: er werd huidkanker bij haar ontdekt. Een moedervlek die werd verwijderd, bleek een kwaadaardig melanoom te zijn. Hoeveel pech kun je hebben?

De tekst gaat verder onder de video >>

Beter dan ooit

In haar interview met HELLO! vertelde Sarah Ferguson dat, hoewel ze nog regelmatig gecontroleerd moet worden en zalf moet gebruiken om zonschade te behandelen, ze geen verdere behandelingen zoals immuuntherapie, medicijnen of chemotherapie nodig heeft. “Ik ben ontzettend dankbaar”, zei ze. Ondanks de zware behandelingen, waaronder het smeren van een crème die blaren veroorzaakt, blijft ze optimistisch over haar herstel.

Steun van familie

Sarah Ferguson benadrukt de belangrijke rol die haar familie speelt in haar herstel. Ze krijgt veel steun van haar dochters, prinses Beatrice en prinses Eugenie, en hun kinderen. Sarah glimlacht als ze vertelt dat ze de meest fantastische familie ooit heeft. “Iedereen om mij heen zet de situatie om in iets positiefs!” Sarah meldt ook dat ze in goede handen is. De beste zelfs!

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Gezamenlijke steun in moeilijke tijden

Haar diagnose viel samen met de kankerdiagnoses van zowel haar zwager, koning Charles, als haar aangetrouwde nichtje, prinses Kate. Dit zorgde ervoor dat ze elkaar wederzijds konden steunen. Ferguson benadrukt het belang van steun en vergeving: “Ik denk dat de sleutel tot het leven is dat we elkaar allemaal steunen. Vergeving van jezelf en anderen is iets geweldigs.”

Meer over: