Ga naar de inhoud

Sade brengt nieuw album uit: het wachten is bijna voorbij

Update:
Sade

In 2023 werd het al aangekondigd en nu gaat het binnenkort gebeuren: er komt een nieuw album aan van Sade. Sade (65), de wereldberoemde zangeres en koningin van de smooth jazz, komt binnenkort met een nieuw album. Bekijk hieronder de aankondiging.

In de jaren 80 en 90 had Sade grote hits

Het is alweer meer dan 10 jaar geleden dat we voor het laatst van haar mochten genieten met haar album Soldier of Love uit 2010. Fans smachten naar nieuwe muziek van deze legendarische artieste, en de verwachtingen zijn hooggespannen.

Sade is al decennialang een vaste waarde in de muziekindustrie. Ze bracht in de jaren 80 en 90 iconische hits uit die je vandaag de dag nog steeds regelmatig hoort op de radio. Denk aan klassiekers zoals:

  • Smooth Operator
  • Your Love Is King
  • The Sweetest Taboo
  • Is It a Crime?
  • No Ordinary Love
  • By Your Side

Met haar unieke mix van soul, jazz en pop weet Sade veel mensen te raken. Muziekliefhebbers van over de hele wereld koesteren haar stem en nummers, en ook nieuwe generaties ontdekken haar werk.

Lees ook: Countrymuziek in opmars door grote artiesten als Beyoncé.

Na 2010 nog 2 singles

Na Soldier of Love in 2010 bracht Sade in 2018 nog 2 nieuwe nummers uit die beide op soundtracks verschenen: Flower of the Universe voor de Disney-film A Wrinkle in Time, en The Big Unknown voor Widows, een film geregisseerd door de Britse filmmaker Steve McQueen, gebaseerd op een televisieserie uit de jaren 80.

Sindsdien bleef het stil rondom de zangeres. Nu komt daar eindelijk verandering in.

Beluister hier ‘Flower of the Universe’ en lees daarna verder >>

Benieuwd naar wat je kunt verwachten van Sade’s nieuwe album? Bekijk hieronder de aankondiging met beelden van Shownieuws. In de fragmenten is te zien hoeveel bewondering muzikanten en fans nog steeds hebben voor deze unieke artieste.

Bronnen: Shownieuws, Wikipedia. Hoofdfoto: Zangeres Sade Adu in 1985. Foto: Paul Natkin/Getty Images.

Meer over: