Ga naar de inhoud

Run op Noodfonds Energie: aanvragen verlengd tot en met vrijdagochtend

Noodfonds Energie

Wil je een beroep doen op financiële steun uit het Noodfonds Energie voor het betalen van je energierekening dan heb je nog tot vrijdag 12.00 uur de tijd.

De deadline is verplaatst omdat de afgelopen dagen een record aantal mensen een aanvraag bij het fonds indienden. Sinds begin februari heeft het Noodfonds Energie meer dan 130.000 aanvragen ontvangen, waarvan er nu 42.000 zijn goedgekeurd en 54.000 nog in behandeling zijn.

Welk deel van de energierekening betaalt het Noodfonds

Kwetsbare huishoudens kunnen via het Noodfonds hun energierekening verlagen. Je moet daarvoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden. 

  • Woon je alleen en verdien je minder dan € 2.384 bruto per maand, dan gaat het om de energiekosten boven de 10% van jouw bruto inkomen. Stel je verdient € 1.500, dan betaalt het Noodfonds de energierekening voor het deel boven de € 150.
  • Woon je met 1 of meer personen samen en verdien je minder dan € 3.344 bruto per maand, dan gaat het om de energiekosten boven de 10% van uw bruto inkomen. Stel je verdient € 3.000, dan betaalt het Noodfonds de energierekening voor het deel boven de € 300.
  • Woon je alleen en verdien je tussen € 2.384 en € 2.980 bruto per maand, dan gaat het om de energiekosten boven de 13% van uw bruto inkomen. Stel je verdient € 2.500, dan betaalt het Noodfonds de energierekening voor het deel boven de € 325.
  • Woon je samen met 1 of meer personen en verdien je tussen € 3.344 en € 4.180 bruto per maand, dan gaat het om de energiekosten boven de 13% van uw bruto inkomen. Stel je verdient € 4.000, dan betaalt het Noodfonds de energierekening voor het deel boven de € 520.

Hulp bij aanvraag Noodfonds Energie

Voor vragen over hoe je een aanvraag indient kan je terecht bij de veelgestelde vragen en antwoorden op de website van het Noodfonds Energie of contact opnemen met 085 – 0881111 (tussen 9.00 en 18.00 uur) of via info@noodfondsenergie.nl.

Wil je je energierekening verlagen dan kan je ook zelf allerlei maatregelen nemen om dat te doen.

Aanvraagperiode verlengd

Toen het fonds vorige week tegen zijn deadline liep, liep het storm met aanvragen. Binnen 48 uur kwamen ruim 18.000 aanvragen binnen. Tegelijkertijd was er onderhoud bij het UWV. Omdat het fonds gegevens van de uitkeringsinstantie nodig heeft om aanvragen te kunnen beoordelen, was het tijdens het onderhoud niet mogelijk om ze af te ronden. Daarom werd besloten de aanvraagperiode te verlengen.

Het Noodfonds is een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, NSR (Nederlandse SchuldhulpRoute) en SchuldenlabNL. De overheid ondersteunt het Noodfonds met 50 miljoen. Ook Shell Energy, BudgetThuis, ENGIE, Pure Energie en Clean Energy hebben een bijdrage aan het fonds geleverd.

Meer over: