Ga naar de inhoud

Deze 7 rondreizen zijn het mooist in het najaar

Update:
Rondreis maken, dit zijn 7 unieke bestemmingen
In samenwerking met: TUI

De herfst is het ideale seizoen om de wereld te verkennen en een rondreis te maken. De natuur verandert in een schilderachtig decor, de drukte van de zomermaanden is voorbij en de temperaturen zijn vaak perfect voor avontuurlijke en culturele activiteiten. Of je nu droomt van een safari in Afrika, het ontdekken van oude steden in Marokko, of het verkennen van het ruige landschap van IJsland.

Fijn: TUI heeft een rondreis die aan al je wensen voldoet. Tot 11 september 2024 profiteer je van tot 250,- korting per persoon op geselecteerde rondreizen met vertrek tussen 1 november 2024 en 1 maart 2025. Boek hier je rondreis en ontdek welke bestemmingen je absoluut gezien moet hebben deze herfst.

1. Tanzania, Kenia & Zanzibar – Safari’s en tropische stranden

Stap in een wereld vol avontuur en ontdek de magie van Kenia en Tanzania tijdens deze onvergetelijke rondreis. Verken de uitgestrekte savannes van de Serengeti en het iconische Maasai Mara Nationaal Park, waar je oog in oog komt te staan met ‘The Big Five’. Laat je betoveren door het indrukwekkende landschap van de Ngorongoro-krater, een eeuwenoude vulkaan die nu een paradijs voor wilde dieren is.

Na al deze indrukken vlieg je naar het tropische Zanzibar, waar parelwitte stranden en een azuurblauwe zee op je wachten. Sluit je reis af met pure ontspanning aan de kust van dit exotische eiland. In het najaar, van september tot november, is het wild goed te spotten omdat veel dieren zich verzamelen bij waterbronnen.

Waarom Kenia en Tanzania bezoeken in de herfst?

De herfst is het einde van het droge seizoen in deze regio, waardoor de vegetatie nog relatief laag is en dieren gemakkelijk te zien zijn. Het is ook de tijd van de grote migratie, waarbij miljoenen wildebeesten en zebra’s de rivierovergangen trotseren in hun zoektocht naar vers grasland. Daarnaast is de luchtvochtigheid lager en de temperaturen zijn aangenaam. Ideaal voor zowel safari’s als ontspanning op de stranden van Zanzibar.

Onze aanrader? 16-daagse Verrassend Tanzania & Zanzibar – 681480 – Ontdek de big five in de Ngorongoro krater. Deze reis biedt een perfecte balans tussen avontuur en ontspanning.

2. Marokko – Een reis door koninklijke steden

Marokko is een land vol mystiek en charme, met zijn levendige souks (smalle straatjes), majestueuze paleizen en kleurrijke mozaïeken. De koningssteden Marrakech, Fez, Meknes, en Rabat nemen je mee op een reis door de tijd, waar je het oude Arabië ervaart. Buiten de steden wacht een adembenemend landschap van bergen, woestijnen en kustlijnen.

Waarom Marokko bezoeken in de herfst?

In de herfst zijn de temperaturen in Marokko veel milder dan in de zomer. Hierdoor is het de perfecte tijd is om de steden en het platteland te verkennen zonder de zomerse hitte. De nazomerzon zorgt voor warme dagen, terwijl de avonden aangenaam koel zijn. Dit seizoen brengt ook prachtige herfstkleuren naar het Atlasgebergte, waardoor wandelingen en trektochten nog indrukwekkender zijn.

Onze aanrader? De 8-daagse Koningssteden van Marokko. Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van Marokko tijdens deze reis, met een bezoek aan de beroemde watervallen van Ouzoud, een plek van serene schoonheid.

3. Spanje – Het tijdloze Andalusië

Andalusië is een regio doordrenkt van geschiedenis, met steden zoals Sevilla, Granada en Córdoba, die stuk voor stuk meesterwerken van Moorse en Spaanse architectuur zijn. Het landschap varieert van ruige bergketens tot glooiende olijfgaarden en zonnige kustlijnen.

Waarom Spanje bezoeken in de herfst?

De herfst is een geweldige tijd om Andalusië te verkennen, wanneer de zomerse hitte is afgenomen en het landschap nog steeds groen en vruchtbaar is. Dit is ook het seizoen van de druivenoogst en de olijvenpluk, wat de regio een feestelijke en levendige sfeer geeft. Wandelen door de Sierra Nevada of een bezoek brengen aan het Alhambra zonder de drukte van de zomer is een onvergetelijke ervaring.

Onze aanrader? 8-daagse Karakteristiek Andalusië. Stap terug in de tijd in het eeuwenoude Alhambra, ontdek de levendige flamencocultuur van Sevilla en geniet van de culinaire hoogstandjes van de regio.

4. Thailand – Gouden Driehoek en tropische avonturen

Thailand is een land van contrasten, van hectische steden zoals Bangkok tot serene stranden en dichte jungles. De Gouden Driehoek in het noorden biedt een fascinerende mix van cultuur, natuur en geschiedenis. Dit terwijl het zuiden van Thailand bekendstaat om zijn spectaculaire eilanden en nationale parken.

Waarom Thailand bezoeken in de herfst?

In het najaar begint in Thailand het koele seizoen, wat betekent dat de temperaturen dalen en het weer aangenamer wordt voor activiteiten zoals tempelbezoeken en trekkingstochten. In het zuiden zijn de regens meestal voorbij, waardoor je geniet van heldere luchten en rustige stranden. Dit seizoen is perfect voor zowel culturele ontdekkingen als avontuurlijke uitstapjes.

Onze aanrader? Zuidelijke Parels van Thailand. Ga op avontuur in Khao Sok National Park, waar je per boot geniet van het spectaculaire landschap van kalkstenen kliffen en dichte jungle.

5. Vietnam – Natuurschoon en cultuur in overvloed

Vietnam is een land met een rijke geschiedenis en een divers landschap, van rijstterrassen in het noorden tot tropische delta’s in het zuiden. De cultuur is doordrenkt van tradities en gastvrijheid, en de keuken is een van de meest verfijnde in Azië. Tijdens een rondreis door Vietnam kun je zowel de dynamische steden als de rustige plattelandsgebieden verkennen.

Waarom Vietnam bezoeken in de herfst?

De herfst, met name van september tot november, is een uitstekende tijd om Vietnam te bezoeken. Het weer is relatief droog en de temperaturen zijn aangenaam, wat ideaal is voor zowel culturele als natuurlijke ontdekkingen. Dit is ook de oogsttijd, waardoor de rijstvelden in hun mooiste kleuren staan en het landschap een levendig mozaïek vormt.

Onze aanrader? Vietnam Compleet. Overnacht op een karakteristieke cruise in Halong Bay. Dit is een van de meest adembenemende locaties in Vietnam, en verken de cultuur en geschiedenis van het land in steden als Hanoi en Ho Chi Minh City.

De tips voor de ultieme rondreizen gaan onder de afbeeldingen verder >>

6. Zuid-Afrika – De Big Five en meer

Zuid-Afrika is een bestemming van superlatieven: van de uitgestrekte wildparken waar je de Big Five spot tot de kosmopolitische charme van Kaapstad en de adembenemende Tuinroute. Het land biedt een enorme diversiteit aan landschappen, culturen en activiteiten, waardoor het een ideale bestemming is voor elke reiziger.

Waarom Zuid-Afrika bezoeken in de herfst?

In Zuid-Afrika valt de herfst samen met het lente- en begin van de zomer, een tijd waarin de natuur tot leven komt. De nationale parken, zoals het Kruger National Park, bieden uitstekende wildspotmogelijkheden, en de bloeiperiode langs de Tuinroute is een lust voor het oog. De temperaturen zijn aangenaam en de lucht is helder, ideaal voor zowel safari’s als wijnproeverijen in de Kaapse wijnlanden.

Onze aanrader? Klassiek Zuid-Afrika. Ontdek de Big Five in het beroemde Kruger National Park en geniet van het rijke culturele erfgoed en de prachtige landschappen van dit veelzijdige land.

7. IJsland – Magische landschappen en geothermische baden

IJsland is een land van extremen en verrassingen, waar vuur en ijs samenkomen in een landschap van gletsjers, vulkanen, geisers en watervallen. Het eiland biedt ongekende mogelijkheden voor natuurliefhebbers, van het verkennen van ijsvelden en lavavelden tot het baden in warme geothermische bronnen.

Waarom IJsland bezoeken in de herfst?

In de herfst begint IJsland zijn overgang naar de winter, wat een bijzondere tijd is om het land te bezoeken. De herfstkleuren transformeren het landschap, en je hebt een goede kans om het noorderlicht te zien. Bovendien zijn de toeristenmassa’s van de zomer verdwenen, waardoor je geniet van de rust en ruimte in een van de meest spectaculaire natuurlanden ter wereld.

Onze aanrader? 5-daagse rondreis Magisch IJsland. Ervaar de ongerepte natuur van IJsland en ontspan in de Sky Lagoon, een luxe geothermisch bad met uitzicht op de oceaan.

Overweeg je een rondreis? Dan hebben wij je hopelijk op weg geholpen met deze aanbevelingen!

Foto: Canva

In samenwerking met: TUI

Meer over: