Ga naar de inhoud

Robert Irwin aan de slag voor prins William’s The Earthshot Prize

Update:
Robert Irwin en prins William The Earthshot Prize

Robert Irwin, zoon van wijlen dierenkenner Steve Irwin, ondersteunt prins William bij The Earthshot Prize. De meest prestigieuze milieuprijs ter wereld. Robert Irwin is een look-a-like van zijn vader en pakt als ambassadeur deze kans aan om zijn vader Steve Irwin te eren.

‘Crocodile Hunter’ Steve Irwins zoon eert zijn verongelukte vader

De 20-jarige Robert Irwin, die in de voetsporen van zijn beroemde vader treedt, zet een belangrijke stap in zijn carrière. Hij neemt de rol aan van ambassadeur voor The Earthshot Prize, een prestigieus initiatief van prins William dat zich richt op klimaatverandering. De jonge Irwin staat erom bekend dezelfde passie voor dieren en natuur te delen als zijn vader. Deze nieuwe positie biedt hem een platform om zijn inzet voor milieubehoud te verbreden.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht van Robert Irwin >>

De betekenis van The Earthshot Prize

The Earthshot Prize, opgericht door prins William, is een van de meest ambitieuze en prestigieuze milieuprijzen ter wereld. Het initiatief heeft als doel om oplossingen te vinden voor de meest urgente milieuproblemen en innovatieve ideeën te belonen. Met zijn inzet voor The Earthshot Prize, hoopt Robert Irwin niet alleen bewustzijn te creëren, ook daadwerkelijke verandering. Dit past perfect bij zijn visie en de filosofie die zijn vader, Steve Irwin, altijd uitdroeg.

Een eerbetoon aan de nalatenschap van Steve Irwin

Robert Irwin’s betrokkenheid bij The Earthshot Prize is niet zomaar een carrière-stap: het is ook een eerbetoon aan de nalatenschap van zijn vader. Steve Irwin, ook wel bekend als de ‘Crocodile Hunter’, liet een enorm erfgoed achter toen hij in 2006 tragisch om het leven kwam.

Bekijk hier de Engelstalige video over de tragische dood van Steve Irwin en lees daarna verder >>

Door zijn werk voort te zetten en zich in te zetten voor projecten zoals The Earthshot Prize, laat Robert zien dat de passie voor dieren en natuurbehoud in de familie zit. Het illustreert ook hoe hij vastbesloten is om de impact van zijn vader voort te zetten en uit te breiden.

De toekomst voor Robert Irwin

Met deze nieuwe rol als ambassadeur voor The Earthshot Prize begint een veelbelovend nieuw hoofdstuk in het leven van Robert Irwin. Door samen te werken met royals en andere vooraanstaande figuren binnen het milieu- en natuurbeschermingsveld, heeft hij nu de kans om op grotere schaal invloed uit te oefenen.

Voor de fans van zowel Steve als Robert Irwin is dit een spannende ontwikkeling die laat zien dat de liefde voor de natuur en de drive voor milieubehoud overspringt van generatie op generatie.

Robert Irwin’s rol bij The Earthshot Prize

Robert Irwin’s benoeming als Global Ambassador voor The Earthshot Prize biedt hem een significant platform. Zo kan hij bestaande uitdagingen aanpakken. De Earthshot Prize, die prins William in 2020 lanceerde, erkent baanbrekende ideeën en innovaties die de planeet helpen herstellen.

Met zijn ambassadeurschap schept Robert bewustwording en ondersteunt hij initiatieven die bijdragen aan het beschermen en herstellen van onze natuur.

Bekijk hier nog de video (Engels gesproken) met Robert Irwin en prins Charles in gesprek >>

Bronnen: Evening Standard, The Independent

Hoofdfoto: Prins William en Robert Irwin ontmoeten elkaar bij de Earthshot Prize uitreikingen in 2023. Foto: Chris Jackson/Getty Images.

Meer over: