Ga naar de inhoud

Een roadtrip met de camper in eigen land

Roadtrip camper
In samenwerking met:

In de afgelopen jaren zijn campervakanties populair geworden. Iedereen wil het ultieme gevoel van vrijheid en flexibiliteit ervaren met zijn eigen huis op wielen. Wil je een campervakantie ook eens proberen? Begin dan met een roadtrip door ons eigen prachtige Nederland.

Iedereen wil met een camper op vakantie

De groei van campervakanties kwam in coronatijd. Met een camper hoefden vakantiegangers geen gebruik te maken van gemeenschappelijke wc’s en douches op campings. want bijna elke camper heeft een eigen toilet en badkamer. Daarom zaten campervakanties tijdens de pandemie in de lift. Die trend zet zich onverminderd door.

Camper kopen of huren?

De aanschafprijs van een nieuwe of tweedehands camper is niet mals. Als je voor het eerst op een campervakantie wilt, is huren de beste optie. Zo kun je ervaren of deze manier van vakantievieren je bevalt. Wanneer je 7 weken per jaar met een camper op vakantie gaat, wordt kopen voordeliger dan huren. Houd er wel rekening mee dat je jaarlijks kosten hebt aan een camper. Stalling, belasting, verzekering, onderhoud en afschrijving zijn flinke kostenposten. Om die kosten te compenseren, kun je de camper delen met anderen. Of neem een kijkje op Tweedehands.net!

Tweedehands.net in een nieuw jasje

Tweedehands-net-nieuw-design-3

Het vernieuwde platform Tweedehands.net is klaar om gebruikers nog beter van dienst te zijn met een fris nieuw uiterlijk en verbeterde functionaliteiten. Tweedehands.net heeft sinds het begin het doel om gratis de koop en verkoop van tweedehands spullen eenvoudiger en toegankelijker te maken. Dat gaat nu nóg beter. In een nieuw jasje, maar met de vertrouwde voordelen. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen:

  • Een fris en energiek uiterlijk door nieuwe huisstijl;
  • De navigatie is eenvoudiger en logischer;
  • De laadtijden van de website zijn een stuk sneller;
  • De website is een stuk veiliger.

Reizen met een camper

De eerste keer reizen met een camper is best spannend. Het weggedrag is anders dan bij het rijden in een personenauto. Zo is bijvoorbeeld een ‘alkoof camper’ gevoelig voor zijwind. De draaicirkel is vele malen groter en de remweg is langer. Houd hier rekening mee als je voor het eerst met een camper de weg op gaat.

Een roadtrip door Nederland met de camper

Nederland is een ideale reisbestemming als je voor het eerst met een camper op weg gaat. Bij eventuele problemen is hulp makkelijk te regelen en er is geen taalbarrière. Met deze voorbeeldroute van 2 weken leer je de camper kennen en ook onverwachte plekken in eigen land.

Vanaf de Randstad bereik je Franeker over de Afsluitdijk snel. Aan de rand van de plaats ligt een leuke stadscamping. Je loopt zo het gezellige Franeker in met vele bezienswaardigheden. Zoals het bijzondere Planetarium van Eise Eisinga. Op de grens van Friesland en Groningen ligt het Nationaal Park Lauwersmeer. Een heerlijk gebied om fietsend of wandelend te ontdekken. Het is ook een van de weinige plekken in het land waar het nog echt donker wordt.

Het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het is een fantastisch gebied om te wandelen. Maar ook op de fiets kun je mooie routes maken. Midden in het park ligt een prachtige camping. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden in Overijssel is een uitgestrekt waterrijk natuurgebied. Het is
lang geleden ontstaan door turfwinning. Dit Nationale Park is het grootste en mooiste laagveen moerasgebied van Noordwest-Europa. Peddelend in je kano ontdek je de mooiste plekjes in en rond het water.

Vlakbij Apeldoorn kun je vanaf de bosrijke vakantieparken de mooiste wandelingen of fietstours maken. Zo is het Kootwijkerzand dichtbij, een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Ook het fraaie paleis Het Loo is niet ver weg. Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Daardoor vind je er veel wilgenvloedbossen en kreken. Vanaf het water krijg je de beste indruk van de prachtige natuur.

In de omgeving van Valkenburg is een uitstapje naar de mergelgrotten uniek. Tegenwoordig kun je daar zelfs ‘grotbiken’. Daarnaast nodigt het prachtige heuvellandschap uit tot het maken van de mooiste wandelingen. In Burgh Haamstede in Zeeland kun je heerlijk uitwaaien op het Noordzeestrand. Tevens leuke plaatsen als Zierikzee en Brouwershaven of de imposante Deltawerken bezoeken. Op de Oosterscheldekering is Deltapark Neeltje Jans de plek om alles te ontdekken over onze strijd tegen het water.

De laatste stop op deze roadtrip is Kinderdijk. Want het wereldberoemde molengebied van Kinderdijk staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Fietsend, wandelend of met een rondvaartboot geniet je van het kenmerkende Hollandse landschap. Zo komt er een einde aan een fraaie camperrondreis door eigen land. Dat smaakt naar meer!

Reisinspiratie

Wil je meer reisinspiratie? De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50-plussers die veel van de wereld willen zien. Van uitjes in Nederland tot de mooiste bestemmingen in het buitenland.

In samenwerking met:

Meer over: