Ga naar de inhoud

Rituals draagt 10 procent winst af aan goede doelen

Rituals doneert aan goede doelen

Vanaf 2025 gaat Rituals 10 procent van hun winst doneren aan goede doelen en andere maatschappelijk betrokken initiatieven. CEO Raymond Cloosterman maakte dit bekend. Hij benadrukt het belang van verantwoordelijkheid in het bedrijfsleven.

Verantwoordelijkheid en succes

Cloosterman gelooft dat succes gepaard gaat met verantwoordelijkheid voor mens en planeet. Rituals streeft ernaar om een positieve impact te hebben op de maatschappij en het milieu. De bijdrage aan goede doelen is een belangrijke stap voor het bedrijf. Het weerspiegelt hun kernwaarden van zorg en welzijn voor anderen. Rituals wil een voorbeeld stellen voor andere bedrijven om hen te inspireren hetzelfde te doen.

Concrete acties vanaf 2025

Het plan treedt vanaf 2025 in werking. Rituals is vastbesloten om 10 procent van hun jaarlijkse winst af te dragen. Dit moet bijdragen aan maatschappelijke projecten en milieubeschermingsinitiatieven wereldwijd. De initiatieven die zij gaan ondersteunen worden zorgvuldig geselecteerd. Rituals wil er zeker van zijn dat hun bijdragen een meetbare en positieve impact hebben. Transparantie over hoe de middelen worden verdeeld, gaat ook een belangrijke rol spelen.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Inspiratie voor andere bedrijven

Rituals hoopt met deze actie andere bedrijven te inspireren. Door hun succes te delen, willen ze anderen aanzetten om hetzelfde te doen. Zo kan de gezamenlijke inspanning een nog grotere impact hebben op de maatschappij en het milieu.

De CEO roept op tot een cultuur van geven binnen het bedrijfsleven. Hij gelooft dat bedrijven meer kunnen doen dan alleen winst maken. Door verantwoordelijkheid te nemen, kunnen ze het verschil maken voor toekomstige generaties.

Ondersteunde Initiatieven

Rituals zet zich in voor verschillende initiatieven wereldwijd. Een van de belangrijkste projecten die het bedrijf ondersteunt, is het helpen van de Arhuaco gemeenschap in Colombia. Deze inheemse gemeenschap strijdt al jarenlang om hun land terug te krijgen en te beschermen tegen ontbossing en mijnbouw. Rituals werkt samen met Sacred Forests om deze gebieden opnieuw te bebossen en te beschermen.

Daarnaast is Rituals betrokken bij de Super Chill foundation, een initiatief dat kinderen helpt mentaal weerbaarder te worden. Met behulp van een gratis app leren kinderen door middel van spelletjes en oefeningen zoals yoga en meditatie hoe ze hun emoties herkennen en uiten. Het doel is om een generatie van kinderen te creëren met een gezonde en positieve mindset. Rituals is vastbesloten bij te dragen aan een betere toekomst voor zowel de mens als de planeet.

Bron: AD

Meer over: