Ga naar de inhoud

Reuma Night Walk wandelevenement 2024, eerste editie in Arnhem

Update:
Reuma Night Walk

Zaterdag 12 oktober is het WereldReumaDag en verzorgt ReumaNederland de eerste editie van de Reuma Light Walk. Dit wandelevenement vindt plaats bij zonsondergang in de bossen en het park van kasteel Rosendael bij Arnhem. De sprookjesachtig wandeling met honderden lichtjes wordt gehouden om mensen met reuma een steuntje in de rug te geven. Inschrijven kan al!

Ken jij iemand met reuma in je naaste omgeving of heb je zelf reuma, loop mee en schrijf je nu al in.

Avondwandeling met lichtjes voor mensen met reuma

Met de Reuma Light Walk plaatsen we mensen met reuma letterlijk in de schijnwerpers. Na zonsondergang worden de tuinpaden verlicht met honderden lampjes en zijn er speciaal verlichte plekken onderweg. Wees inventief en neem je eigen verlichting mee – lampionnen, kerstlichtjes, verlichte outfits, alles kan!

De wandeling begint voor zonsondergang en de laatste 3 kilometer door Park Rosendael wandelen je gezamenlijk in het (schemer)donker, waarbij de paden éénmalig en speciaal voor de deelnemers sprookjesachtig is verlicht door 100-den lampjes. Een unieke belevenis!

Geniet van deze unieke wandelervaring en draag tegelijkertijd bij aan belangrijk onderzoek. Door je stappen te laten sponsoren, maak je een significant verschil voor mensen met reuma.

Waarom deelnemen aan de Reuma Light Walk?

  • Samen alle 2 miljoen mensen met reuma in de schijnwerpers zetten!
  • Ervaar een onvergetelijke lichtjeswandeling bij het vallen van de avond.
  • Een unieke route door de betoverende bossen en tuinen van Park Rosendael, sfeervol verlicht speciaal voor alle deelnemers.
  • Start en finish bij het majestueuze Kasteel Rosendael bij Arnhem.
  • Genieten van het gezelschap van lotgenoten of wandel heerlijk alleen.
  • Gevarieerd en vermakelijk entertainment onderweg zorgt ervoor dat je je geen moment verveelt.
  • Dé kans om je eigen creativiteit te laten stralen en jezelf op een unieke manier te verlichten.
  • Een Reuma Light Walk medaille aan het einde verdienen.
  • Zamel geld in voor Reuma Nederland en ondersteun zo baanbrekend onderzoek.
  • Een persoonlijke online-pagina om jouw prestatie te laten sponsoren en je eigen verhaal te delen.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Over de aandoening reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 chronische aandoeningen die gewrichten, spieren en pezen aantasten. Het veroorzaakt vaak pijn, stijfheid en vermoeidheid. Reumatische aandoeningen variëren van ontstekingsziekten zoals reumatoïde artritis tot artrose, een aandoening waarbij het kraakbeen in gewrichten verslechtert.

Stijf en stram in de ochtend? Lees ook deze tips!

De exacte oorzaak van reuma is vaak onbekend, maar genetische factoren, infecties en auto-immuunreacties kunnen een rol spelen. Behandeling richt zich meestal op het verminderen van symptomen en het verbeteren van de levenskwaliteit door middel van medicatie, fysiotherapie en leefstijlaanpassingen.

Bekijk deze video voor meer informatie over reuma en lees daarna verder >>

Heb ik Reuma? Hoe weet je of jij of iemand anders reuma heeft? Herken deze 6 symptomen van reuma.

Schrijf je in voor de Reuma Night Walk 2024

Schrijf je in voor deze bijzondere wandeling en bepaal zelf de afstand die het beste bij je past (3, 6 of 12 km). De wandeling is ook geschikt voor mensen met reuma.

Samen in beweging komen om het leven van mensen met reuma te verlichten. Het inschrijfgeld voor de Reuma Light Walk bedraagt €15,-. Daarnaast wil de organisatie met elkaar zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek. Laat jouw wandeling sponsoren of start een challenge als team.

Meer weten? Bekijk de praktische informatie op de website van Reuma Night Walk 2024, door op de button hieronder te klikken.

Bronnen: Reuma Night Walk, ReumaNederland
Hoofdfoto: Canva.

Meer over: