Ga naar de inhoud

René Mioch geheugen kwijt door bezoek aan vriescabine

Ambulance

René Mioch, de filmexpert van Shownieuws, is met spoed overgebracht naar het OLVG ziekenhuis nadat hij een sessie in een vriescabine bij Freezlab in Amsterdam had ondergaan. Gisteravond deelde hij zijn ervaring in Shownieuws.

Regelmatig bezoek vriescabine liep niet goed af

Dit weekend bleek een bezoek aan de door hem veel bezochte vriescabine een nachtmerrie te zijn. Vanwege ernstige reacties op de extreme kou besloot het personeel met spoed een ambulance te bellen. De filmkenner legde uit dat hij in een vriescabine van -114 graden had gezeten om zijn doorbloeding te verbeteren en energie op te doen. Echter, de impact was zo heftig dat hij ter plekke zijn geheugen verloor en de hele zondag uit zijn herinneringen is gewist.

Collega Airen Mylene uitte haar opluchting dat René er nog was, waarop hij antwoordde dat hij zich 7 uur lang niets kon herinneren. Gevraagd naar het voorval, verklaarde René dat hij geen enkele herinnering had aan het moment dat hij naar de vriescabine ging en dat zijn geheugen pas later op de avond terugkeerde. Hij was zich er niet eens van bewust dat hij met een ambulance naar het ziekenhuis was gebracht, totdat zijn familie hem dat vertelde.

Hoe werd het ontdekt?

René werd door het personeel van Freezlab opgemerkt toen ze merkten dat hij al een tijdje onbewogen in de cabine zat. Bij het aanspreken bleek hij geen actieve herinneringen te hebben. Hij wist niet waar hij was en wat hij aan het doen was. Daarop besloten ze een ambulance te bellen. In het OLVG onderging hij een grondige medische controle, inclusief een hersenscan, waaruit bleek dat de extreme kou zijn geheugen tijdelijk had aangetast.

Hoewel René in het verleden meerdere keren in de vriescabine had gezeten, benadrukte hij dat hij het niet opnieuw zal doen. Hij waarschuwde voor de risico’s en gaf aan dat de kleine lettertjes vermelden dat er onvoorziene gebeurtenissen kunnen plaatsvinden tijdens dergelijke sessies.

Onlangs lag ook de Wim Hof methode al onder vuur.

Bekijk de uitzending waarin René Mioch zijn verhaal doet

Meer over: