Ga naar de inhoud

Rappende Wesley Sneijder met nieuw Oranje nummer enthousiast ontvangen

Wesley Sneijer EK-hit

Wesley Sneijder (39) bewijst met zijn EK nummer ‘Ik ben net als jij’ dat hij over meer talenten beschikt dan alleen voetballen. De ex-international brengt het nummer uit met volkszanger Wesly Bronkhorst en te horen via Spotify.

Vanmorgen stond het 2-tal in de radiostudio van 538, Wesley en Wesly zijn hun promotietoer begonnen en klaar voor de start van het EK 2024!

Op de melodie van ‘Ich bin wie du’

Het nummer is geschreven op de melodie van de Duitse megahit ‘Ich bin wie du’ van Marianne Rosenberg. De Duitse zangeres bracht dat nummer in 1975 uit. Nu, 49 jaar later, hebben Sneijder en Bronkhorst daar hun eigen versie van gemaakt. 

Rappende Wesley Sneijder enthousiast ontvangen

Op zijn Instagrampagina meldt Sneijder: ‘Jaaa onze EK klapper is uit! We zijn er vroeg bij dit jaar.  Dus hup luisteren en streamen, dan kan je alvast de text oefenen.’

De lancering van het nummer is enthousiaste ontvangen met reacties als “Geniaal tijgers”, “Toppers! Lekker nummer”, “Lekker Wes en Wes”,  en “De twee grootste toppers!”

Lees verder onder bericht >>>

‘Een Aperolletje’

Het grootste deel van het nummer is Bronkhorst zingend te horen, maar 40 seconden voor het einde is het de beurt aan Sneijder.

Schreeuwen als een malle met een brok in je keel, met z’n allen uit je dak voor de oranje leeuw. We zullen alles verslaan, en laat de buurt ook in hun hempie staan

rapt Sneijder

Shownieuws: Wesley Sneijer maakt EK-hit

Bekijk de uitzending hieronder terug, en lees verder >>

Eerder hit met Veronica Offside

Onder de naam De Offsiders (een verwijzing naar het voetbalprogramma Veronica Offside) bracht Sneijder vorig jaar samen met Wilfred Genée en Andy van der Meijde het feestnummer ‘Een Aperolletje’ uit.

Lees verder onder video >>>

Zingende voetballers

Sneijder is recordinternational van het Nederlands elftal met 134 interlands en zeker niet de enige (ex-)voetballer die een single uitbrengt.

  • Ruud Gullit (Not The Dancing Kind),
  • Barry Hughes (oa. Ik Wil Op M’n Kop),
  • Hans Kraay jr. (Er Zal D’r Altijd Eentje Winnen)
  • René van der Gijp (Geef Me Hoop Jomanda) en J
  • Johan Cruijff trouwens, met Oei Oei Oei (Dat Was Me Weer Een Loei)

scoorden eerder hits.

Lees verder onder video >>>

Tijd om te oefenen

Het EK van deze zomer begint vrijdag 14 juni in München. De finale is exact een maand later in Berlijn. Het Nederlandse Oranje-team speelt in de poulefase tegen Polen (16 juni in Hamburg), Frankrijk (21 juni in Leipzig) en Oostenrijk (25 juni in Berlijn).

Je hebt nog even de tijd om het nummer van Wes&Wes in te studeren, zodat je het straks mee kunt zingen.

Bron: AD
Hoofdfoto: Stuart Franklin – UEFA / Contributor (Getty Images)

Meer over: