Ga naar de inhoud

André Hazes wordt gemist op zijn 20e sterfdag

Update:
Rachel Hazes gedenkt André Hazes

Rachel Hazes kan bijna niet geloven dat haar man André Hazes vandaag, maandag 23 september, alweer 20 jaar geleden overleed. Ze voelt zich gelukkig dat mensen hem nog altijd eren, nu ook weer met de concertreeks Holland Zingt Hazes en in haar Brasserie Casa Hazes, in het Spaanse Torremolinos.

André Hazes heeft veel trouwe fans

Fans van uit het hele land kwamen gisteren samen bij het standbeeld van André Hazes op de Albert Cuyp in De Pijp om hun held te herdenken:

  • “De beste zanger van het levenslied. Hij heeft zoveel liedjes die ook voor jou van toepassing zijn, dat is gewoon heel mooi!”, vertelt een fan deze middag aan AT5. 
  • “Ik heb een tattoo op mijn rug en ik heb al zijn muziek, al zijn cd’s, alles heb ik”, vertelt een andere trouwe fan. Bij het overlijden van Hazes had ze veel verdriet. “Ik heb veel gehuild, maar het is nu al 20 jaar geleden.”
  • Een ander kon het niet geloven, ‘echt niet geloven eigenlijk’. “Hij was ook nog eens hartstikke jong he, 53 jaar.”
  • Ook al is het overlijden van Hazes een aantal jaren geleden, voor een andere fan staat het nog vers in het geheugen gegrift. “Ik weet dat het een hoop gesteggel was met de herdenking in de Arena en dat het ’s morgens vroeg over de radio ging dat het waarschijnlijk toch door zou gaan”, vertelt hij.  “Toen heb ik tegen mijn werkgever gezegd: ‘ik ga naar de Arena’ en die zei: ‘nee, je kan geen vrij krijgen’. Ik heb toen op staande voet ontslag genomen.”

Bekijk de interviews hieronder en lees verder >>

Mart Hoogkamer eerste keer bij Holland Zingt Hazes

Holland Zingt Hazes is een concertreeks waarin de prachtige muziek van André centraal staat. Dit evenement geeft fans de mogelijkheid om zich verbonden te voelen met ‘de grande legende’ van de Nederlandse muziek. De concerten kenmerken zich door een gevoel van saamhorigheid en liefde voor de muziek.

De concertreeks Holland Zingt Hazes vindt volgend jaar plaats op 8 en 15 maart in de Ziggo Dome. Het evenement heeft een stevige reputatie opgebouwd en is volgend jaar toe aan zijn dertiende editie. Met de line-up belooft het wederom een spektakel te worden voor fans van Nederlandse muziek.

Mart Hoogkamer treedt volgend jaar voor het eerst op bij de concertreeks Holland Zingt Hazes. Zijn vriend en collega André Hazes maakte dit nieuws bekend via sociale media:

Met heel veel trots kondig ik de eerste nieuwe naam van Holland Zingt Hazes aan: ik ben zo blij dat hij er EINDELIJK bij is!

André Hazes blijven eren

Het is ook voor Rachel een manier om de nalatenschap van André levendig te houden en om zijn talent te vieren, samen met 1000-den andere fans.

Bekijk de video met herinneringen aan André Hazes en lees daarna verder >>

Casa Hazes in Torremolinos

In Torremolinos heeft Rachel een brasserie genaamd ‘Brasserie Casa Hazes‘, wat een groot succes is. Bezoekers genieten er van het eten en drinken en halen intussen herinneringen op aan André.

De brasserie is een plek waar fans elkaar ontmoeten en verhalen delen over hun liefde voor de muziek van Hazes. Rachels toewijding om van de brasserie een succes te maken is haar eerbetoon aan ‘haar man’ en zijn werk.

De tekst gaat onder het Instagram-bericht van Brasserie Casa Hazes verder >>

23 september een speciale herdenking

Vandaag (maandag 23 september) opent Rachels brasserie extra voor de sterfdag van André. Fans staan vandaag stil bij zijn dood en vieren het leven, precies zoals André dat altijd wilde.

Rachel herinnert zich hoe André zei: “Vier het leven!” Met deze gedachte brengt ze de dag door, vol liefde en herinneringen. In haar gedachten ziet ze André glimlachend naar beneden kijken, trots op de nalatenschap die hij heeft achtergelaten. Rachel vraagt haar man in de hemel om een extra biertje te nemen voor al haar dierbaren en hen een kus van haar te geven.

Lees onder het Instagram-bericht van Rachel Hazes verder >>

Rachel Hazes, de 3e echtgenote van André, ontmoette hem voor het eerst als jong meisje in een café waar hij optrad. Ondanks de controversiële start van hun relatie, bouwden ze een leven samen op en kregen ze 2 kinderen, Roxeanne Hazes en André Hazes Jr. Het huwelijk kende zijn uitdagingen.

Brasserie Casa Hazes in het favoriete vakantieland Spanje en de concertreeks Holland Zingt Hazes zijn testamenten van haar inzet om André’s muzikale erfenis levend te houden.

Uitzending: Hazes 20 jaar geleden overleden

André zong vooral over liefde en verdriet. Er is geen zanger die het levenslied zo kon laten binnenkomen als hij dat kon. Het levenslied weerklonk ook door in zijn privéleven.

De Shownieuws-tafel over mindere kwesties van André Hazes: “in deze tijd had het niet meer gekund.”

Hieronder kijk je de uitzending van Shownieuws terug >>

Bronnen: Ditje en Datjes en AT5
Hoofdfoto: Dat de tijd vliegt is te zien op deze foto uit 2013 van een André Hazes benefietconcert, v.l.n.r. Roxeanne Hazes, Rachel Hazes en André Hazes junior (Getty Images)

Meer over: