Ga naar de inhoud

Advocaat vraagt om politieverklaring van kroonprinses Mette-Marit over probleemzoon

Marius Borg Høiby

De advocaat van een vermeend slachtoffer van Marius Borg Høiby, de stiefzoon van de Noorse kroonprins Haakon, heeft aangegeven dat kroonprinses Mette-Marit bij de politie een verklaring zou moeten afleggen over haar zoon. Dit bevestigde advocaat Petter J. Grødem aan de Noorse krant Aftenposten, nadat hij hiervoor een formeel verzoek indiende.

Stiefzoon kroonprins Haakon verdacht van mishandeling

Grødem vertegenwoordigt Juliane Snekkestad, een voormalige partner van Høiby, met wie hij tussen 2017 en 2022 een relatie had. Tijdens deze periode zou Høiby Snekkestad hebben mishandeld.

Volgens Grødem zou een verklaring van Mette-Marit, als moeder van Høiby, waardevol zijn in het onderzoek. Hij vindt het opmerkelijk als zij hierover geen vragen van de politie zou krijgen.

Høiby wordt ervan verdacht 3 voormalige partners te hebben mishandeld. Begin augustus werd hij gearresteerd na een vermeende aanval op zijn toenmalige vriendin.

Foute gedragingen leiden tot gevangenisstraf

Toen hij 4 jaar oud was, kwam Marius Borg Høiby (27) in de Noorse koninklijke familie terecht. Zijn moeder, Mette-Marit, trouwde met kroonprins Haakon, en Marius werd in het voorname gezin opgenomen. Ondanks de nieuwe omgeving voelde hij zich nooit volledig thuis binnen het koninklijke huishouden. Het was een lastige situatie voor een jong kind om zich aan te passen aan de strikte regels en verwachtingen van het koningshuis.

De foute gedragingen van Marius Borg Høiby kunnen leiden tot een gevangenisstraf van 6 jaar. De familie is in paniek. Waar word hij van beschuldigd?

Arrestatie in het paleis

De situatie escaleerde toen Marius recentelijk werd gearresteerd. Een grote schok voor de koninklijke familie. De arrestatie leidt tot vele vragen en zorgen over zijn toekomst en de impact op de familienaam. Het was een schokkend moment dat de fragiliteit van zijn relatie met de koninklijke familie blootlegde.

Bekijk hier de uitzending van Shownieuws, vlak nadat hij gearresteerd werd. De tekst gaat onder de video verder >>

Na zijn arrestatie heeft hij bekend dat hij onder invloed van alcohol en cocaïne zijn vriendin Rebecca Helberg Arntsen heeft mishandeld en spullen in haar appartement heeft vernield. Hij heeft haar zelfs proberen te wurgen en geslagen. De vrouw heeft een hersenschudding opgelopen en belandde door zijn toedoen zelfs kortstondig in het ziekenhuis.

Dit is de dame waar het om gaat. De tekst gaat onder de foto verder >>

Meer schandalen uit het verleden

Marius Borg Høiby heeft sinds zijn jeugd veel problemen gekend. Naast de recente mishandeling van zijn vriendin, waren er eerdere incidenten waarbij hij betrokken was vanwege drugs- en alcoholproblemen. Zijn tumultueuze persoonlijk leven heeft meerdere keren voor publieke verlegenheid gezorgd voor de Noorse koninklijke familie. Deze reeks aan schandalen laat zien dat de druk en verwachtingen van het koninklijk leven een zware tol op hem hebben geëist.

Marius erkent zijn probleem en trekt het boetekleed aan. Hij heeft openlijk zijn excuus aangeboden en zei: “Ik weet dat mijn daden een grote invloed op jullie hebben gehad. Dit had nooit mogen gebeuren en ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden.”

Ex-vriendin deelt ervaringen

Naast de arrestatie kwamen er ook onthullingen van Marius’ ex-vriendin naar buiten. Zij deelt eveneens schokkende ervaringen en verhalen over zijn gedrag. Deze onthullingen werpen een kwaad licht op zijn persoonlijkheid en versterken de zorgen van de familie. Wat deze onthullingen precies inhouden is bij ons nog niet bekend.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Impact op de Noorse monarchie

De aanhoudende problemen rondom Marius Borg Høiby hebben niet alleen invloed op zijn eigen leven, maar ook op de Noorse monarchie. De gevolgen van zijn acties werpen een schaduw over de reputatie van de koninklijke familie en kunnen de publieke perceptie blijvend beïnvloeden. Het incident heeft al geleid tot aanzienlijke imagoschade en plaatst de rol van de monarchie in de moderne samenleving ter discussie. De vraag blijft hoe de koninklijke familie deze crisis zal aanpakken en welke stappen worden genomen om verdere schade te voorkomen.

Bron: De Telegraaf. Foto: Ragnar Singsaas/Getty Images.

Meer over: