Ga naar de inhoud

Huwelijk spirituele Noorse prinses Märtha Louise schiet Noren in verkeerde keelgat

Prinses Märtha Louise van Noorwegen en haar verloofde, Durek Verrett

Niet alle huwelijken gaan over rozen en zeker niet dat van de Noorse prinses Märtha Louise met de Amerikaan Durek Verrett. Zij zegt te beschikken over telepathische krachten en praat met engelen en dieren en hij heeft zichzelf benoemd tot sjamaan en geneest kankerpatiënten. Binnenkort stappen ze het spirituele huwelijksbootje in.

Populariteit Noors monarchie kalft af

Het zit het Noorse koningshuis, regering en bevolking allemaal niet lekker. Het doet de populariteit van de monarchie geen goed, zegt publicist Kermal Rijken in het NOS Radioprogramma Met het oog op Morgen. “Die is de afgelopen jaren gezakt van 81 naar 73 procent van de bevolking.” Dit terwijl de Noren toch en vrij nuchter volk zijn.

Märtha Louise maakt spiritueel toernee

Al sinds het begin van hun relatie roept het stel irritatie op. Zo maakte het onder meer een spirituele tournee, genaamd ‘De prinses en de sjamaan’, wat leidde tot de nodige ophef. De prinses werd verweten haar titel commercieel te misbruiken, terwijl Märtha Louise niet op de loonlijst staat van het koningshuis en haar eigen centen moet verdienen.

Lees verder onder bericht >>

Afstand van koninklijke taken

Rijken: Durek Verrett verkocht, toen ze net verloofd waren, medaillons die mensen zouden genezen van corona. Dat ging er niet in bij de gemiddelde Noor. De Noorse regering nam toen afstand van de prinses en haar grote liefde. Märtha Louise deed 2 jaar geleden afstand van al haar koninklijke taken.

Märtha Louise behoudt haar titel

Daarmee raakte ze haar titel prinses niet kwijt. “Je ziet dat ze zich op een helend vlak begeeft”, zegt Rijken, “waardoor discussie ontstaat over de monarchie.” En dat is volgens de publicist bijzonder voor een land als Noorwegen, waar de monarchie van oudsher hoog in het vaandel staat.

Lees verder onder bericht >>

Noors koningshuis in zwaar weer

Je kunt stellen dat de Noorse monarchie in zwaar weer verkeert. Vorige week werd de oudste zoon van Mette-Marit, de echtgenote van kroonprins Haakon, opgepakt vanwege een mogelijke mishandeling. In een appartement in Oslo zou hij een vrouw – vermoedelijk zijn vriendin – hebben toegetakeld. Ook zou hij veel schade hebben aangericht in het huis.

Haakon is niet de vader van deze 27-jarige Marius Høiby. Mette-Marit kreeg hem uit een eerdere relatie. Hij zal worden voorgeleid en naar verwachting veroorzaakt deze rechtszaak veel rumoer.

Kwetsbaar koningshuis kan geen schandalen gebruiken 

De ontwikkelingen maakt de Noorse monarchie volgens Rijken kwetsbaar. Het kan eigenlijk geen nieuwe incidenten en schandalen gebruiken. Daarvoor is het koningshuis ook te klein. De Noorse koninklijke familie bestaat uit een paar mensen die de monarchie dragen, onder wie de hoogbejaarde maar nog steeds breed gerespecteerde koning Harald V en zijn vrouw koningin Sonja. 

Mette-Marit lijdt aan ernstige longziekte

Als zij wegvallen, blijven kroonprins Haakon en diens oudste dochter, erfprinses Ingrid-Alexandra, voorlopig over. Zijn vrouw Mette-Marit heeft namelijk een ernstige longziekte en hun tweede kind, prins Sverre-Magnus, moet naar de wens van zijn ouders zijn eigen carrière-pad kiezen, aldus Rijken.

Lees verder onder bericht >>

Laurentien en Constantijn naar huwelijk Noorse prinses

Naar verluidt zullen prinses Laurentien en prins Constantijn namens Nederland bij het huwelijk aanwezig zijn. Het feest duurt 4 dagen, is privé en wordt gehouden Geirangerfjord.

Bron: Met Het Oog op Morgen

Eerder schreven wij al dit artikel >>

Noorse prinses Märtha Louise stuurt dwangbevel uit naar schoonmoeder

Prinses Märtha Louise van Noorwegen en haar verloofde, Durek Verrett, willen meer privacy. Ze hebben drastische maatregelen genomen. Ze stuurde een dwangbevel naar Verrett’s moeder.

Verzoek om stilte tegen de pers

De Noorse prinses Märtha Louise en haar Amerikaanse verloofde en zakenman Durek Verrett hebben een dwangbevel naar Verrett’s moeder gestuurd. De reden hiervoor is om te voorkomen dat zij nog langer met de pers praat. Verrett legde dit besluit uit in een bericht op Instagram, waarin hij de noodzaak van deze stap benadrukte. Het paar wil namelijk hun persoonlijke leven beschermen tegen ongewenste media-aandacht.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht van Verrett >>

Impact op hun leven

Het besluit om een dwangbevel te sturen heeft een grote impact op het leven van Märtha Louise en Durek Verrett. Zij zijn niet langer instaat om hun persoonlijke zaken privé te houden zonder juridische stappen te moeten ondernemen.

Dit incident laat zien hoe ver ze bereid zijn te gaan om hun persoonlijke ruimte als royals te behouden. Hun actie maakt duidelijk dat ze het beu zijn voortdurend in de schijnwerpers te staan zonder dat ze regisseurs zijn van hun eigen verhalen.

De tekst gaat verder onder het Instagram-verhaal van Märtha Louise >>

Reacties uit het publiek

Het publiek geeft gemengde reacties op deze actie. Sommige mensen steunen het paar volledig en begrijpen hun behoefte aan privacy. Anderen vinden het echter een extreme maatregel en denken dat het familieproblemen in de openbaarheid brengt. Desondanks blijft de belangrijkste zorg van prinses Märtha Louise en Durek Verrett het beschermen van hun privacy en het beperken van ongewenste aandacht.

De rol van sociale media

Sociale media spelen een grote rol in hoe dit verhaal naar buiten komt. Verrett nam zijn toevlucht tot Instagram om zijn verhaal te doen en de beslissing uit te leggen. Dit toont aan hoe belangrijk sociale media inmiddels is voor beroemdheden, om hun stem direct bij hun volgers te krijgen zonder tussenkomst van de traditionele pers. Het is een krachtige tool voor hen om hun kant van het verhaal te delen en misverstanden recht te zetten.

Verwante juridische kwesties in Noorse royalty

Dit is niet de eerste keer dat de Noorse koninklijke familie juridische stappen heeft moeten ondernemen om hun privacy te waarborgen. In het verleden heeft koning Harald V, de vader van prinses Märtha Louise, ook juridische maatregelen genomen tegen diverse tabloidkranten die onjuiste informatie over zijn familie publiceerden. Deze gevallen laten zien dat de Noorse koninklijke familie vastbesloten is om hun persoonlijke leven te beschermen tegen indringende media en ongefundeerde verhalen.

Gedragsproblemen binnen de familie

De moeder van Durek Verrett is niet de enige die in controverse is verwikkeld. Eerder werd bekend dat Durek Verret zelf verdacht werd van fraude en zelfs een gevangenisstraf heeft uitgezeten. Deze gebeurtenissen hebben bijgedragen aan een gespannen relatie binnen de familie. Hoewel zijn moeder nu vervreemd is van de familie en zich schuldig maakt aan het verkopen van verhalen aan de pers, blijft het duidelijk dat de problemen binnen de familie van Verrett veel diepgaander zijn dan alleen deze recente gebeurtenissen.

Wie is Durek Verret?

Durek David Verret (1974) is een Amerikaanse succesvolle zakenman/ therapeut en zelfbenoemd sjamaan. Vanwege zijn frisse kijk op de wereld heeft hij veel volgers maar krijgt hij ook kritiek op zich af. Verrett is verloofd met prinses Märtha Louise.


Bron: Vorsten, De Telegraaf.
Hoofdfoto: Prinses Märtha Louise en Shaman Durek bij de ECOLUXE sportlounge 2024. Foto: Vivien Killilea/Getty Images voor Debbie Durkin/ECOLUXE Pre-ESPY’s Sports Lounge.

Meer over: