Ga naar de inhoud

Prinses Diana’s garderobe: bied mee op haar legendarische trui

Prinses Diana zwarte schaap

Prinses Diana, een ware legende op het gebied van mode, wist met haar kledingkeuzes regelmatig de aandacht op zich te vestigen. Haar stijlvolle en gedurfde outfits staan in ons geheugen gegrift. Een van de meest iconische stukken uit haar garderobe kun je nu bemachtigen

Haar befaamde trui met witte schapen en één zwart schaapje, ook wel bekend als de ‘Black Sheep Sweater’ wordt verkocht. Deze veelbesproken trui zal binnenkort onder de hamer gaan bij het gerenommeerde veilinghuis Sotheby’s.

Favoriete trui van Prinses Diana

Ontworpen door het luxe merk Warm & Wonderful, was deze unieke trui een favoriet van prinses Diana. Het was in 1981, toen Diana op slechts 19-jarige leeftijd verloofd was met prins Charles, dat ze tijdens een polowedstrijd van de prins werd gefotografeerd in deze opvallende rode trui. Met de witte schapen en het ene zwarte schaapje was het een kledingstuk dat direct de aandacht trok. De foto van Diana in deze trui verscheen destijds in talloze kranten en tijdschriften, waardoor de ‘Black Sheep Sweater’ al snel een iconische status verwierf.

Veiling kledingstuk

Nu, decennia later, krijgen bewonderaars van prinses Diana en mode-enthousiastelingen over de hele wereld de unieke kans om dit historische kledingstuk te bemachtigen. Op 31 augustus zal Sotheby’s de ‘Black Sheep Sweater’ veilen, waarbij naar verwachting een opbrengst van ongeveer 80.000 dollar (73.000 euro) wordt verwacht. Dit bedrag weerspiegelt niet alleen de zeldzaamheid en historische waarde van de trui, maar ook de diepgewortelde fascinatie voor alles wat met prinses Diana te maken heeft.

De veiling van de ‘Black Sheep Sweater’ markeert een belangrijk moment voor zowel mode-liefhebbers als geschiedenisliefhebbers. Het is een gelegenheid om een tastbaar stukje van het leven van een bewonderde persoonlijkheid te bezitten. Tegelijkertijd eer te betonen aan het tijdloze mode-erfgoed dat prinses Diana heeft achtergelaten.

Sotheby’s, als een van ’s werelds meest vooraanstaande veilinghuizen, is de perfecte locatie voor deze exclusieve veiling. Met hun rijke geschiedenis van het presenteren van waardevolle kunstwerken en bijzondere objecten, is het geen verrassing dat zij de ‘Black Sheep Sweater’ een podium bieden. Dit unieke kledingstuk wordt hier op passende wijze gewaardeerd en gepresenteerd aan een veeleisend publiek.

Trui met een zwart schaap

De ‘Black Sheep Sweater’ is niet zomaar een trui. Het is een symbool van individualiteit, van durven afwijken van de norm en je eigen weg gaan. Het ene zwarte schaapje tussen de witte schapen staat voor de moed om anders te zijn. Om je eigen pad te volgen. Zelfs in een wereld vol verwachtingen en tradities. Het is geen toeval dat juist dit kledingstuk zo iconisch is geworden en nog steeds de verbeelding van velen prikkelt.

De veiling van de ‘Black Sheep Sweater’ bij Sotheby’s is een gelegenheid om een stukje van deze legende in handen te krijgen, om een tastbare connectie te hebben met het tijdperk van prinses Diana. Het is een kans om een erfstuk te bezitten dat niet alleen een mode-icoon vertegenwoordigt, maar ook een symbool is van kracht, moed en individualiteit.

Terwijl we ons voorbereiden op de veiling van de ‘Black Sheep Sweater’, herinneren we ons aan het tijdloze karakter van mode. Kleding kan zoveel meer zijn dan alleen stof en draad. Het kan een verhaal vertellen, een boodschap overbrengen en een blijvende impact hebben. Prinses Diana begreep dit als geen ander en heeft met haar modekeuzes een blijvende erfenis achtergelaten.

Noteer 31 augustus in je agenda en bereid je voor op deze bijzondere veiling!

Meer over: