Ga naar de inhoud

Prinses Charlotte maakt haar debuut tijdens Wimbledon 2023

Prinses Charlotte Wimbledon 2023

Met een sportieve roze zonnebril op en een blauw bloemetjesjurkje woonde prinses Charlotte van Cambridge voor het eerst een tennistoernooi van Wimbledon bij. De vrolijke prinses, die dit jaar 8 is geworden, treedt steeds vaker in de schijnwerpers aan de zijde van haar ouders: prins William en prinses Kate.

Haar debuut in ‘The Royal Box’ bleef niet onopgemerkt bij de (inter)nationale vorstenhuisverslaggevers.

Carlos Alcaraz winnaar Wimbledon 2023

De prinses viel op in haar blauwe jurkje van het Spaanse merk Friki. Royalty-watchers speculeerden over de jurk: bekende de koninklijke familie daarmee kleur? Zagen zij bij voorkeur de Spaanse tennisser Alcaraz de finale winnen? Doet de Britse Koninklijke familie aan voorspellend programmeren? Wij vinden dat te ver vergezocht. Het lijkt qua stijl en kleur wel sprekend op het jurkje dat ze aanhad tijdens Trooping the Colour 2018. Wat we sowieso zien is een vrolijk meisje van 8, met een stoere zonnebril in een romantisch zomerjurkje genietend van de spannende tenniswedstrijd. Ook haar ouders en broer George genoten van de finale tussen de Spanjaard Carlos Alcaraz en de 7-voudig kampioen Novak Djokovic.

Prinses vanaf nu vaker in het openbaar te zien

Carlos Alcaraz is de glorieuze winnaar geworden van Wimbledon 2023 na een adembenemende finale. De Spanjaard kende een moeilijke start in de eindstrijd, maar groeide gestaag naar een niveau waarop zelfs de Servische koning van Wimbledon Novak Djokovic zijn meerdere moest erkennen. Djokovic vond in de beslissende 5e set geen enkele opening tegen Alcaraz, die toesloeg en daarna de voorsprong stevig in handen hield. Voor de Serviër was het zijn 1e nederlaag op Wimbledon.

De tekst gaat verder onder de afbeelding >>

De prinses heeft haar debuut gemaakt tijdens Wimbledon en vanaf nu gaan we haar daar jaarlijks in het openbaar terugzien. De prinses is nog jong en hoeft verder nog geen koninklijke taken uit te voeren. Ze gaat de komende jaren net als alle andere leeftijdsgenootjes ‘gewoon’ naar school.

Meer over: