Ga naar de inhoud

Prinses Amalia hét onderwerp van gesprek tijdens Prinsjesdag

Update:
Amalia Prinsjesdag

Deze week draaide alles om Prinsjesdag én om prinses Amalia. De prinses pakte haar podium tijdens Prinsjesdag door met een schitterende groene jurk op torenhoge hakken te verschijnen. Het internet explodeerde van de positieve opmerkingen. Mensen noemden haar ‘bijna onherkenbaar’ en ‘mooier dan haar zussen’. Bekijk de metamorfose van Amalia:

De betoverende nieuwe look van prinses Amalia

Prinses Amalia’s verschijning tijdens Prinsjesdag wordt op het platform X alom geprezen: mensen noemen haar ‘bijna onherkenbaar’ en ‘enorm gegroeid’.

Mode-expert Nikkie Plessen was in RTL Boulevard uiterst complimenteus en stelde zelfs dat Amalia qua outfit haar moeder Máxima overtrof, die toch al bekendstaat als een ware fashionista. De mouwen, het sleepje, de kleur, en de hakken werden allemaal als perfect beschreven: ‘sexy én volwassen.’

Koninghuisdeskundige Sandra Schuurman wist tijdens een andere aflevering van RTL Boulevard te vertellen dat er veel is gebeurd in de afgelopen 3 jaar en dat nu duidelijk te zien is dat de kroonprinses enorm is gegroeid, en dan bedoelen we ‘in de rol van kroonprinses’.

Bekijk hier het fragment van RTL Boulevard en lees daarna verder >>

Conclusies over de verschijning van Amalia

De prestaties van prinses Amalia tijdens deze belangrijke evenementen maakte een sterke indruk, op zowel de media als het publiek.

Haar gevoel voor mode en indrukwekkende uitstraling bewijzen dat ze een waardige opvolger van haar moeder is op modegebied. Het is duidelijk dat Amalia een nieuwe standaard heeft gezet voor koninklijke elegantie en stijl tijdens publieke optredens.

Amalia’s verandering en toewijding aan gezondheid

Foto’s van Prinsjesdag 2024 laten zien dat Amalia een stuk slanker is dan een jaar terug. Het is duidelijk dat ze niet alleen streeft naar een goede uitstraling in outfits, ook aan haar gezondheid en welzijn werkt. Het is een indrukwekkende transformatie.

Het verschil is al duidelijk te zien op deze 2 foto’s van de balkonscene, lees daarna verder >>

De invloed van koninklijke ontwerpers op Amalia’s stijl

Een element dat Amalia’s modekeuzes extra opvallend maakt, is haar voorkeur voor de creaties van gerenommeerde ontwerpers binnen de koninklijke kringen. Zo droeg Amalia tijdens Prinsjesdag een groene cape-jurk van het merk Safiyaa, een favoriet onder royals wereldwijd.

Tijdens het staatsbanket droeg ze een jurk van het mer Alex Perry (van ontwerper Alex Perry Rowan). Deze keuze toont niet alleen haar goede smaak, ook haar bewustzijn van mode-erfenis en -tradities. Voor accessoires koos ze voor een glamourachtige haarband met parels van Bijoux Brigitte en een gouden tas van Jacquemus.

Bekijk hieronder nog enkele reacties op X >>

Bronnen: NOS, Shownieuws RTL Boulevard. Hoofdfoto: Patrick van Katwijk/Getty Images.

Meer over: