Ga naar de inhoud

Prinses Alexia schrijft zich in bij universiteit Groningen

Prinses Alexia

Prinses Alexia van Oranje gaat studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dit stelt het Dagblad van het Noorden. Dat het nieuws is uitgelekt is een blunder van de universiteit die alvast een e-mailadres heeft aangemaakt voor deze nieuwe studente.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

De Rijksvoorlichtingsdienst wil er nog niets over los laten. Ook de Rijksuniversiteit Groningen zegt: “Ze is pas ingeschreven als het collegegeld betaald is”, laat Evert Santegoeds weten tijdens een uitzending van Shownieuws. Bekijk hieronder de complete uitzending.

De tekst gaat onder de video verder >>

Begin 2023 werd Alexia al gesignaleerd in de studentenkringen van Groningen. Ook dit voorjaar werd ze regelmatig op dinsdagavonden, de traditionele huisavond in de corpswereld, gezien. De kans is dus groot dat ze zich alvast voorbereidt op haar komst naar Groningen.

Vaag over invulling tussenjaar

Tijdens een fotosessie op het strand van Scheveningen onthulde Alexia vorig jaar dat ze had besloten een tussenjaar te nemen. Ze gaf aan dat ze “een beetje zou werken en een beetje zou reizen”. Op Koningsdag in Emmen bleef ze vaag over de invulling van haar tussenjaar en haar toekomstige studieplannen. Tegen de NOS zei ze: “In zo’n tussenjaar is elk moment bijzonder.” Toen haar vader jarig was, onthield ze zich wederom van commentaar over haar studieplannen: “Ik laat het weten als ik het weet.”

Alexia breekt met lange traditie

Het lijkt erop dat de 18-jarige prinses Alexia, dochter van koning Willem-Alexander, kiest voor de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Ze begint daar aan een nieuwe studie. “Hiermee breekt ze met de hele lange traditie van de koninklijke familie om in Leiden te gaan studeren. De keuze voor Groningen is vrij opvallend”, aldus Santegoeds. “Zowel Juliana als Beatrix en Willem-Alexander studeerden allemaal in Leiden.”

Studiekeuze nog onbekend

Hoewel het nieuws van haar inschrijving uitgelekt is, is de studiekeuze van prinses Alexia nog niet aangekondigd. Het blijft nog even spannend wat de jonge prinses gaat studeren. De Rijksuniversiteit Groningen biedt vele studiemogelijkheden, dus de keuze kan alle kanten op gaan.

Bron: De Telegraaf/HLN. Foto: Patrick van Katwijk/Getty Images

Meer over: