Ga naar de inhoud

Prins William viert zijn 42e verjaardag in moeilijke tijden

Prins William jarig

De Engelse prins William viert morgen zijn 42e verjaardag. Het is geen geheim dat hij en zijn gezin momenteel door moeilijke tijden gaan. Zijn vader, koning Charles, ondergaat behandelingen tegen kanker. Tegelijkertijd vecht ook zijn grote liefde en steun, Prinses Kate, tegen dezelfde genadeloze ziekte. Ondanks deze uitdagingen blijft prins William een rots in de branding voor zijn familie en voor het volk.

Niet zo’n feestelijke dag voor Prins William

Hoe viert prins William zijn verjaardag dit jaar? Hoewel dit jaar misschien anders is dan andere verjaardagen, weten we dat prins William zijn geboortedag waarschijnlijk in intieme kring doorbrengt. Het Britse koningshuis staat bekend om zijn sterke familiebanden en traditionele waarden, en deze dag gaat ongetwijfeld gevuld zijn met liefde, steun en misschien een paar oude rituelen. Sowieso minder uitbundig als de verjaardag van koning Charles.

Koninklijke rituelen en gebruiken

De tekst gaat verder onder het Instagrambericht >>

De Britse koninklijke familie hecht veel waarde aan tradities en gebruiken, en uitbundige tuinfeesten zijn geen uitzondering. De belangrijkste traditie is trooping the color. Dit wordt jaarlijks gehouden ter ere van de verjaardag van de koning.

Bekijk hier de beelden (Engels gesproken) en lees daarna verder >>

Een intiem diner met naaste familieleden is dit jaar ook weer een vast onderdeel van de viering. Het menu is samengesteld uit de favoriete gerechten van de jarige kroonprins.

Het maken van officiële portretten is ook een verjaardagtraditie. Deze portretten delen de royals met het publiek en dienen als een tijdloze herinnering aan de speciale dag. Mogelijk is dit onderdeel anders dan eerdere jaren, in verband met de gezondheid van prinses Kate.

Felicitaties en brieven voor prins William

Prins William ontvangt tal van felicitaties van zowel het publiek als andere royals en staatshoofden. Deze kaarten en brieven blijven zorgvuldig bewaard.

Het koningshuis gebruikt vaak speciale gelegenheden om aandacht te vragen voor goede doelen. Prins William staat bekend om zijn inzet voor mentale gezondheid en het welzijn van kinderen, en het is mogelijk dat hij zijn verjaardag aangrijpt om deze belangrijke kwesties te benadrukken.

Hopelijk deelt de kroonprins ondanks de uitdagingen, toch veel vreugde en natuurlijk liefde op zijn verjaardag. De steun van zijn familie, het Britse volk en mensen over de hele wereld geven hem hopelijk kracht in deze moeilijke tijden.

Vrijdag 21 juni viert de Engelse prins William zijn 42e verjaardag: “Prins van het Verenigd Koninkrijk, van harte gefeliciteerd!”

Hoofdfoto: Prins William bij Windsor Castle, foto: Isabel Infantes – WPA Pool/Getty Images.

Meer over: