Ga naar de inhoud

Prins William overtreedt regelmatig deze strenge regel, tot irritatie van Kate

Prins William

Het is algemeen bekend dat leden van het koningshuis zich strikt aan de koninklijke etiquette moeten houden. Prins William is echter iemand die soms een oogje dichtknijpt voor deze regels., tot groot ongenoegen van zijn vrouw, prinses Kate, die zich altijd keurig aan de regels houdt.

Lees hier om welke regel het gaat. Oeps!

De onzichtbare regels waar Prins William zich aan moet houden

Tijdens publieke optredens dienen royals vaak de strengste gedragsregels te volgen. Deze regels zijn vaak niet officieel vastgelegd, maar worden wel streng nageleefd. Er doen bijvoorbeeld al lang geruchten de ronde over het al dan niet mogen geven van knuffels in het openbaar of het dragen van nagellak door de dames.

Hoewel het niet altijd duidelijk is welke van deze regels echt bestaan, bevestigde én overtrad prins William onlangs een specifieke regel. Deze regel kwam vorig jaar aan het licht toen Kate de Chelsea Flower Show bezocht. Tijdens een gesprek met een groep kinderen vertelde ze dat het haar niet toegestaan is om handtekeningen uit te delen.

Lees verder onder dit bericht >>

Kate’s strikte naleving

Bij een bezoek aan de Chelsea Flower Show vroeg een kind aan Kate om haar handtekening op een tekening te zetten. Kate legde uit dat ze dit niet mocht doen: “Mijn naam is Catherine. Ik mag mijn handtekening niet zetten, dat is een van de regels.” Om de kinderen toch tegemoet te komen, tekende ze een bloem of een boom op hun tekening.

Erg netjes van Kate. Maar, is prinses Kate dé perfecte prinses?

Hoewel Kate zich strikt aan deze regel houdt, overtrad William deze recentelijk tijdens een bezoek aan een strand in Cornwall in mei 2024. Een 9-jarige jongen, Phoenix Kanes, die zijn arm in het gips had, vroeg William om een handtekening. “Shhh, niet verder vertellen. Dit is eigenlijk niet de bedoeling”, zei William, terwijl hij toch zijn handtekening zette.

Lees verder onder de video (Engelstalig) >>

Veranderingen na het overlijden van Queen Elizabeth

Sinds het overlijden van Elizabeth is er nog een andere regel die de koninklijke familie nu minder strikt naleeft. De voormalige koningin was namelijk tegen het nemen van selfies met het publiek, maar tegenwoordig lijkt deze regel niet meer zo strikt nageleefd te worden door de koninklijke familie. Het laat maar weer zien: sommige regels zijn er om gebroken te worden, nietwaar?

Foto: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Meer over: