Ga naar de inhoud

Prins Pieter-Christiaan en prins Floris brengen eigen muziek uit

Prins Pieter-Christiaan en prins Floris

De prinsen Pieter-Christiaan (52) en Floris (49) hebben niet alleen blauw bloed. Ook muziek stroomt door hun aderen. De broers hebben, afzonderlijk van elkaar afgelopen week, voor het eerst eigen muziek uitgebracht.

Lang achter de draaitafels

Pieter-Christiaan en Floris, zoons van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, zijn geen onbekenden in de muziekwereld. Deze neven van koning Willem-Alexander (57) staan al jaren achter de draaitafels. Toch is dit de eerste keer dat zij zelf muziek uitbrengen. En bijna tegelijk.

Beluister hier het nummer van Pieter-Christiaan. De tekst gaat onder het bericht verder >>

Debuutnummer ‘Energy’

Prins Pieter-Christiaan is blij met zijn nummer ‘Energy’. Het voelt als een persoonlijke mijlpaal. Hij heeft er hard aan gewerkt en hoopt dat veel mensen ervan zullen genieten. Zijn familie en vrienden hebben positief gereageerd op zijn nieuwe nummer. Ze steunen zijn muzikale ambities en zijn trots op wat hij heeft bereikt. Hij ontvangt veel complimenten en dat doet hem duidelijk goed. Pieter-Christiaan denkt al na over zijn volgende muzikale project. Hij heeft de smaak te pakken. Dit debuut smaakt naar meer en hij kan niet wachten om weer aan de slag te gaan.

Bekijk hier beelden van prins Pieter-Christiaan achter de draaitafel. De tekst gaat onder de video verder >>

Blauw bloed en muziek

Niet iedereen weet dat prins Pieter-Christiaan al zo lang met muziek bezig is. Veel mensen kennen hem vooral als lid van de koninklijke familie. Nu laat hij zien dat hij ook op muzikaal gebied veel te bieden heeft. Ook zijn broer prins Floris heeft zijn eerste single als dj FvO uitgebracht. Zijn liedje heet ‘Feel What You Want’. Het liedje is geïnspireerd op het gelijknamige nummer van Kristine W uit 1994.

Beluister het nummer van prins Floris hier. De tekst gaat onder het bericht verder >>

Ook Floris loopt al een tijdje mee als dj FvO. Hij draaide onder meer tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) en op festival Kingsland. Dit jaar stond hij ook op het podium bij 538 Koningsdag in Breda. Vorig jaar tekende de prins een contract bij het label Spinnin’ Records. Ook tekende hij bij Ace Agency, het grootste dj-boekingskantoor van Nederland. Toch ziet hij het draaien nog wel als “een uit de hand gelopen hobby”, vertelde hij vorig jaar. “Ik vind het gewoon leuk. Maar ik ga niet 180 keer per jaar draaien of zo.”

Bekijk hier een interview met prins Floris.

Bron: Rtlroyaltynieuws. Foto: Patrick van Katwijk/Getty Images

Meer over: