Ga naar de inhoud

Prins Harry’s geheime tattoo: waarheid of gerucht?

Update:
Prins Harry Tattoo

Prins Harry (40) zorgt opnieuw voor opschudding. De Britse royal werd deze week gespot bij een tattoo zaak in New York die populair is onder vele beroemdheden. Of de hertog van Sussex zelf onder de naald is gegaan, is niet bekend.

Harry brengt bezoek aan New Yorkse tattoozaak

Op X verscheen een filmpje waarin Harry, omringd door zijn beveiliging, een tattoozaak verlaat en in een auto stapt. Wat hij daar precies deed is voor ons onduidelijk.

Bekijk hier de video en lees daarna verder >>

Harry’s bezoek aan de tattoozaak kwam tijdens zijn drukke week in New York, waar hij onder meer aanwezig was bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Wij waren daar natuurlijk niet bij. Wel leuk is het om erover te speculeren, of niet? Lees vooral verder.

Hoewel er geen officiële bevestiging is van een tattoo voor Harry, blijven de geruchten hardnekkig. Als hij écht een tattoo heeft laten zetten, wat zou het dan zijn?

Tattoos in de koninklijke kringen

  • Prins Harry zou ook niet de eerste royal zijn die zich heeft laten tatoeëren. Zijn nicht, prinses Eugenie, heeft bijvoorbeeld een subtiele tatoeage, een klein cirkeltje achter haar oor. Een ingetogen keuze, passend bij haar koninklijke uitstraling.
  • Aan de andere kant heb je Lady Amelia Windsor, een verre nicht van Harry, die beduidend avontuurlijker is op het gebied van lichaamskunst. Zij heeft onder andere 3 kleine beren en een tijger op haar schouder. Ook die hebben wij nog niet bij gelegenheid gezien: ziet dat er uit zoals op de onderstaande pin-afbeelding misschien?

Lees ook: Koninklijke tattoos zijn geen taboe meer.

Als Harry werkelijk de tattooshop in Manhattan heeft bezocht, wat voor ontwerp zou hij dan gekozen hebben? Een sierlijke “M” voor Meghan, of misschien de namen van zijn kinderen, Archie en Lilibet, ergens subtiel verwerkt? Of het woord: Spare, naar zijn gelijknamige boek?

Het is niet vreemd als hij voor iets persoonlijks en betekenisvols ging. Hij ging vast en zeker niet voor vinger tattoo of een ‘royal aarsgewei’.

Een koninklijke rebellie of nepnieuws?

Harry is geen onbekende als het gaat om het breken met tradities. Een tattoo zou dan ook perfect passen in het verhaal van een prins die zijn eigen pad kiest, los van het strakke protocol.

Wat het ook nog kan zijn, is een media-stunt van Harry zelf. Is het een in scene gezette situatie in het kader van zijn social media lezing. Harry sprak namelijk tijdens de Clinton Global Initiative day 2 in het Hilton Hotel over de impact of social media op de mentale gezondheid van kinderen. Als het echt een stunt is, dan heeft hij wel de perfecte virale video in scene gezet. Hij laat dan met dat filmpje goed zien hoe een hype werkt en hoe nepnieuws zich als een olievlek kan verspreiden in de media.

We gaan het mogelijk nooit ontdekken wat er precies tijdens dat bezoek aan de tattooshop gebeurde.

Bekijk hier nog de (Engels gesproken) speech van Prins Harry tijdens Clinton Global Initiative Day >>

Bronnen: Elle NL, Now to love I Hoofdfoto: Prince Harry sprak tijdens de Clinton Global Initiative day 2 in het Hilton Hotel in New York. Foto: Lev Radin/Pacific Press/LightRocket voor Getty Images.

Meer over: