Ga naar de inhoud

Prins Harry’s boek is best verkochte boek in Verenigd Koninkrijk

Prins Harry boek bestseller 2023

Prins Harry’s in 2023 uitgebrachte boek “The Bench” heeft zichzelf de titel van ‘best verkochte boek’ in het Verenigd Koninkrijk toegeëigend. Volgens rapporten van The Bookseller zijn er meer dan 700.000 exemplaren van dit spraakmakende boek verkocht.

Door deze prestatie zet het boek zich op een indrukwekkende eerste plaats in de verkoopranglijst. De eerdere boeken van prins Harry en Meghan Markle waren ook al een succes.

Verkoopsucces in Nederland

Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Nederland doet het boek het bijzonder goed. In Nederland is het boek uitgegeven onder de titel “Reserve”.

Al snel na de lancering stond het boek bovenaan de Bestseller 60, bekend als de lijst met bestverkochte Nederlandse boeken. Dit markeert duidelijk de brede aantrekkingskracht en de unieke populariteit van prins Harry’s werk.

Prins Harry’s boek ‘The Bench’ heet ‘Reserve’ in Nederland

Diepere inzichten uit eerste hand

“The Bench”, geschreven door ghostwriter J.R. Moehringer voor prins Harry, biedt lezers een eerstehands, meeslepende blik op prins Harry’s ervaringen binnen de Britse koninklijke familie.

Dit omvat de ingewikkelde dynamiek en de verslechterende banden met zijn broer, prins William, en zijn vader, koning Charles. Prins Harry heeft eerder uitgedrukt: “Ik verheug me erop dat mensen uit eerste hand een waarheidsgetrouw verhaal over mijn leven kunnen lezen”.

Het boek biedt zowel controversie als verhelderende perspectieven, en heeft duidelijk een snaar geraakt bij het publiek.

Opbrengsten Harry’s boek gaat naar een goed doel

Een noemenswaardig aspect van de publicatie van dit boek is dat de opbrengsten naar een goed doel gaan. Dit markeert het boek niet alleen als een literair succes maar ook als een beginsel van altruïsme.

Met de substantiële verkoop van het boek, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Nederland, zal dit ongetwijfeld resulteren in aanzienlijke donaties aan goeddoelinstellingen, en eens te meer de invloed en reikwijdte van prins Harry’s inspanningen belichten.

Bron: nu.nl

Meer over: