Ga naar de inhoud

Prins Harry werd kamer geweigerd op Windsor Castle

Prins Harry kamer geweigerd Windsor Castle

Prins Harry moet het voortaan vooraf laten weten als hij op een koninklijk landgoed wil verblijven. De Engelse prins werd eerder deze maand een kamer in Windsor Castle geweigerd.

De hertog van Sussex had graag zijn vader gezien en ‘oog-in-oog’ met hem gesproken. Lees hier waarom dit niet lukte.

Prins Harry moet zich melden als hij op koninklijke landgoederen verblijft

De hertog vloog onlangs naar Londen voor de WellChild Awards, een jaarlijks liefdadigheidsevenement dat dit jaar viel op de vooravond van het eerste jubileum van het overlijden van koningin Elizabeth II.

Na te hebben vastgesteld dat het onmogelijk zou zijn om zijn vader te zien, vanwege hun drukke agenda’s en omdat de koning in Balmoral verbleef, vroeg Prins Harry of hij in plaats daarvan in Windsor Castle kon verblijven. Dit zou hem in staat stellen gemakkelijk het graf van zijn grootmoeder te bezoeken in St George’s Chapel, Windsor, de volgende dag.

Toestemming nodig en anders dakloos

Het bezoek was het eerste van de hertog sinds de Sussexes uit hun huis zijn gezet, Frogmore Cottage in Windsor. Dit betekent dat ze nu een soort van ‘dakloos’ zijn wanneer ze in het Verenigd Koninkrijk zijn en geen toestemming krijgen van het Buckingham Palace om op een van de koninklijke landgoederen te verblijven.

Koninklijke bronnen benadrukken dat het paleis tijdige kennisgeving moet krijgen van een dergelijk bezoek.

De hertog is naar verwachting in januari weer in het Verenigd Koning voor zijn claim tegen News Group Newspapers, de uitgever van The Sun, wegens vermeende onwettige informatieverzameling.

Prins wel welkom in Balmoral

Koning Charles was op de relevante datum in Balmoral. Prins Harry was daar wel welkom. Een dergelijke ontmoeting zou vader en zoon de gelegenheid geven om elkaar bij te praten, oog-in-oog, voor het eerst in maanden. Helaas was dit niet haalbaar gezien andere verplichtingen. De hertog zou met een helikopter of privéjet naar Schotland moeten vliegen. Zelfs dan was er niet genoeg tijd geweest om met zijn vader te spreken.

Berichtgeving Prins Harry geweigerd op Windor Castle

De tekst gaat verder onder het bericht >>

Ook geen onderdak voor de prins in Windsor Castle

Het kantoor van de hertog vroeg vervolgens of het mogelijk was om onderdak te krijgen in Windsor, of ergens anders, maar het zou te laat zijn gebeurd en het bleek onmogelijk te regelen te zijn. Als gevolg daarvan moest hij in een hotel overnachten, wat, nadat hij zijn politiebeveiliging had verloren, een gecompliceerd veiligheidselement toevoegde.

Prins Harry mogelijk nog steeds niet verzoend met zijn familie

Het wordt niet aangenomen dat prins Harry volledig is verzoend met zijn familie tijdens zijn bezoeken aan het Verenigd Koninkrijk voor staatsgebeurtenissen, zoals de begrafenis van de overleden koningin en de kroning van zijn vader Charles. De ‘opruiende beschuldigingen’ in zijn autobiografie ‘Spare‘, die eerder dit jaar uitkwam hebben de kwetsbare relatie binnen de familie extra onder druk gezet.

Prins Harry nog erg populair bij het publiek

Toch is de hertog van Sussex nog erg populair bij het publiek. Dat was ook te zien tijdens de Invictus Games in Düsseldorf.

De tekst gaat verder onder het bericht >>

Hij sprak zichtbaar emotioneel het publiek toe en benadrukte dat je mensen niet moet beoordelen op hun ‘pijn uit het verleden’. Mogelijk stipte hij daarmee ook aan dat hij zelf wordt weggezet binnen zijn familie, en dat hij moeite heeft met de huidige verstandhouding tussen hem en zijn familie.

Bron: The Telegraph.

Meer over: