Ga naar de inhoud

Prins Amedeo heeft er weer een dochter bij! Media wist niets van zwangerschap

3e kind voor Belgische Prins Amedio

Prins Amedeo (37) komt uit een lange lijn van Europese royalty. Hij is de kleinzoon van de voormalige Belgische koning Albert II (89) en koningin Paola(85). De Prins wordt voor de 3e keer een trotse vader.

Over Prins Amedeo

Prins Amedeo van België, volledige naam Amedeo Marie Joseph Carl Pierre Philippe Paola Marcus d’Aviano. Hij werd geboren op 21 februari 1986 als het 1e kind van prins Lorenz van België en prinses Astrid van België. Prins Amedeo is een kleinzoon van de voormalige Belgische koning Albert II en koningin Paola.

Huwelijk

Op 5 juli 2014 trad Prins Amedeo in het huwelijk met zijn verloofde, Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein, bijgenaamd Lili. Het huwelijk vond plaats in Rome, Italië, en was een besloten ceremonie met zowel Koninklijke als aristocratische gasten.

Elisabetta, die oorspronkelijk uit Italië komt, is een journaliste en werkte een tijd bij het gerenommeerde tijdschrift The Economist. Het paar had elkaar leren kennen in 2007 en hun relatie bloeide in de loop der jaren. Voordat ze in het huwelijksbootje stapten, verloofden ze zich in 2012.

Prins Amedeo opnieuw vader geworden

Dochter Alix, 3e kind

Zijn Italiaanse echtgenote, Lili (35), die haar zwangerschap buiten de schijnwerpers heeft weten te houden, heeft het leven geschonken aan een dochter genaamd Alix. Deze geboorte markeert het 3e kleinkind voor prinses Astrid en het 3e achterkleinkind voor Koning Albert en Koningin Paola. Het kindje kwam ter wereld in het UMC Sint-Pieter Ziekenhuis in Brussel.

Afgezien van familie en vrienden, kwam het nieuws over de geboorte van Lili’s 3e kind als een verrassing, omdat het niet eens publiekelijk bekend was dat zij en Amedeo in verwachting waren. Dit past bij hun levensstijl van privacy, ver verwijderd van de schijnwerpers.

Ze vermijden publieke koninklijke taken en ontvangen geen financiële toelage. Hoewel ze geen officiële rol in de monarchie bekleden, maken Amedeo en zijn kinderen deel uit van de troonopvolging, waarbij hij op de 6e plaats staat en zijn pasgeboren dochter op de 9e. In theorie kunnen ze ooit Koning of Koningin van België worden, maar die kans is minimaal, waardoor ze moeiteloos een leven buiten de openbare belangstelling kunnen leiden.

Broer en zus van Alix

Prins Amedeo en Lili hebben nog 2 andere kinderen:

  1. Prinses Anna Astrid, geboren op 17 mei 2016
  2. Prins Maximilian, geboren op 6 september 2019

De dubbele voornaam van Anna Astrid is een eerbetoon aan beider grootmoeders, Anna Maria de Smecchia en prinses Astrid. Maximilian draagt dezelfde adellijke titels als zijn oudere broer en zus, namelijk “Aartshertog van Oostenrijk-Este” en “Prins van België.” Hun geboorten brachten vreugde binnen de Belgische koninklijke familie.

Stamboon Belgische koninklijke familie

Meer over: