Ga naar de inhoud

Prijzenslag: e-bikes met fikse korting de deur uit

Prijzenslag e-bikes

Er woedt een ware prijzenslag onder de handelaren van e-bikes. Was er tijdens de coronacrisis sprake van een tekort aan elektrische fietsen en stegen daardoor de prijzen, nu hebben de fietsenhandelaren een overschot. Daarom gaan de fietsen met een fikse korting de deur uit, meldt het Financieel Dagblad (FD).

Gerenommeerde merken bieden hun fietsen soms voor honderden euro’s minder aan. Accell, een van de grootste producenten in Europa, heeft de prijzen van de merken Batavus, Sparta en Koga fors verlaagd. Ook merken als Cortina, Amslod en Flyer geven inmiddels flinke kortingen.

Vraag naar e-bikes hoopte zich op

Toen de handelaren de fietsen bestelden was er nog een flinke schaarste aan elektrische fietsen. Die schaarste werd mede veroorzaakt door vertragingen in de logistiek en aanvoer van elektrische onderdelen. “De vraag was enorm, dat hoopte zich op. Iedereen bestelde volop in de hoop dat er toch nog iets binnenkwam”, aldus het FD

Nieuwe modellen staan klaar

De fietshandelaren kwamen moeilijk onder hun bestelling uit waardoor de voorraden groter werden. Fietsen moeten een keer worden verkocht, zeker als de rente oploopt en nieuwe modellen zich aandienen. “Het is een kwestie van prijzen verhogen en je voorraad niet verkopen, of prijzen niet verhogen en je voorraad sneller verkopen”, stelt het FD.

Vraag blijft groot

Deskundigen verwachten dat het ook volgend jaar nog lastig wordt om opgebouwde voorraden kwijt te raken. Niettemin blijft de vraag naar fietsen op de langere termijn groot, mede omdat de elektrische fiets steeds belangrijker wordt voor het woon-werkverkeer. Mensen doen hun 2e auto daarvoor de deur uit en kopen een e-bike. De fietshandel moet zich nu door de zure appel heen bijten. Dat kan 1 tot 2 jaar duren.

Bron: Financieel Dagblad

Meer over: