Ga naar de inhoud

Pieter van Vollenhoven (85): topfit en toch akelige gezondheidsproblemen

Pieter van Vollenhoven gezondheidsklachten


Pieter van Vollenhoven, de man van Prinses Margriet, heeft al heel wat meegemaakt op gezondheidsgebied. Hij is meerdere keren behandeld voor huidkanker en heeft beginnend hartfalen. Bovendien worstelt hij al bijna zijn hele leven met een pijnlijke enkel, wat zijn dagelijks leven steeds moeilijker maakt.

Ski-ongeval heeft gevolgen voor de rest van zijn leven

Het begon allemaal met een ski-ongeval in 1964 waarbij Pieter van Vollenhoven zijn enkel brak. “Die enkel is nooit goed gezet”, vertelt hij aan Story. “Nu, zoveel jaar later, heb ik er meer last van dan ooit. Lopen is een ramp. Vroeger liep ik met gemak 18 holes op de golfbaan. Dat kan ik nu wel vergeten. Voor iemand die zo actief is als ik, is dat heel moeilijk.”

Amputeren was wens van Pieter van Vollenhoven

Van Vollenhoven zag een oplossing in amputatie en besprak dit met zijn artsen. “Ik stelde voor om mijn been te laten amputeren, maar de doctoren vinden me te oud. Ze willen het gewoon niet doen”, zegt hij. “Mijn wens was om, net zoals gehandicaptensporters, weer meer mobiliteit te krijgen. De artsen zeiden dat ik dan fantoompijn krijg .”

Ondanks deze uitdagingen blijft Van Vollenhoven positief en strijdlustig, zoals tijdens het kijken van de EK Voetbal 2024. Zijn verhaal inspireert velen die met gezondheidsproblemen kampen en laat zien dat je zelfs op hoge leeftijd nooit moet opgeven in de zoektocht naar een beter en gezond leven.

Pieter van Vollenhoven tijdens Bevrijdingsdag 2024 in Wageningen. Hoofdfoto: Patrick van Katwijk/Getty Images.

Bron: Story.

Meer over: