Ga naar de inhoud

Belgisch koningspaar verwelkomt Paus Franciscus in stromende regen

Update:
Paus Franciscus in België

Paus Franciscus arriveerde donderdagavond in België, waar hij hartelijk werd verwelkomd door koning Filip en koningin Mathilde ondanks het stormachtige weer. Het bezoek, dat 4 dagen duurt, wordt live gevolgd door miljoenen gelovigen.

Paus stond op uit zijn rolstoel tijdens volksliederen

Donderdagavond arriveerde Paus Franciscus in België onder zwaar regenachtig weer. Op het militaire vliegveld van Zaventem, Melsbroek, heetten koning Filip, koningin Mathilde hem hartelijk welkom, samen met aftredend premier Alexander De Croo.

Ondanks het slechte weer en zijn kwetsbare gezondheid, toonde de paus zijn respect door op te staan uit zijn rolstoel. Dit deed hij tijdens het afspelen van de volksliederen van zowel Vaticaanstad als België.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Aandacht gaat uit naar slachtoffers seksueel misbruik

Het bezoek van Paus Franciscus duurt 4 dagen en is een vreugdevolle gebeurtenis voor veel gelovigen in België. Premier De Croo benadrukte eerder in de Belgische Kamer de hoop dat de paus hiermee een krachtig signaal afgeeft.

Vooral naar de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk. Velen hopen dat men in de kerk niet langer zwijgt en dat de kerk verantwoordelijkheid neemt voor het verleden.

Lees ook: Paus Franciscus: ‘Er hangt een sfeer van flikkerigheid in het Vaticaan’

Verwachtingen hoog gespannen over bezoek Paus Franciscus in België

De aankomst van de paus werd live uitgezonden door de VRT, waarbij miljoenen kijkers getuige waren van dit bijzondere moment. Voorafgaand aan zijn komst in België, deed de paus Luxemburg aan.

De verwachtingen zijn hooggespannen, en velen kijken uit naar de boodschap die de paus tijdens zijn verblijf gaat brengen, met name in naam van de slachtoffers van misbruik binnen de kerk.

Paus naar Nederland

Ons land staat niet op zijn agenda tijdens deze bezoekperiode.

Bekijk hier het programma van de paus voor de komende dagen >>

Bronnen: Vorsten, VRT Nieuws.
Hoofdfoto: aankomst van de paus in België. Foto: Thierry Monasse/Getty Images.

Meer over: