Ga naar de inhoud

Paul McCartney helpt Chileens stel het huwelijksbootje in

Update:
McCartney

Paul McCartney is als popster de beroerdste niet en hielp in de Chileense hoofdstad Santiago een koppel met een huwelijksaanzoek. Het gebeurde volgens de Britse krant Daily Mail tijdens de soundcheck voor zijn optreden.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Koppel verkleed als Paul en Linda

De 82-jarige muzikant zag het koppel achter een spandoek staan met daarop de tekst ‘Paul: geef ons een hand, dan gaan we trouwen’. Het stel, de Chileense Yamil Alamo en zijn vriendin Leonora Pereira, was daarbij verkleed als McCartney en zijn in 1998 overleden vrouw Linda. 

De tekst gaat onder het Instagram-bericht verder >>

Op de knieën voor huwelijksaanzoek

Bij het zien van het doek werden de 2 door McCartney uitgenodigd op het podium. Zodra Pereira en Alamo het podium betraden, ging laatstgenoemde op 1 knie en vroeg hij zijn vriendin, met wie hij 6 jaar samen is, ten huwelijk. De 2 zijn van plan om elkaar op de klanken van McCartney’s hit Maybe I’m Amazed uit 1970 het jawoord te geven.

Beatles herleven dankzij AI

McCartney hervatte in Zuida-Amerika na bijna 1 jaar zijn Got Back-tour. Behalve een rits aan Beatles-klassiekers en songs van Wings en solomateriaal, bracht Macca – koosnaam voor McCartney – ook een niet eerder gespeeld Beatles – nummer ten gehore.
Vorig jaar bracht de Beatle het nummer ‘Now And Then‘ uit. Met behulp van kunstmatige intelligentie lukte het The Beatles om een oude demotape van John Lennon op te poetsen. De song werd vervolgens voorzien van een eerder opgenomen gitaarpartij door George Harrison, basmelodieën van McCartney en drums van Ringo Starr.

McCartney voegt nummer toe aan setlist

Bijna een jaar nadat ‘Now And Then’ uitkwam, heeft McCartney het nummer toegevoegd aan de setlist voor zijn Got Back-tour. In Montevideo, Uruguay, speelde de Beatle de song voor het eerst live. In de live versie zit McCartney achter de piano en zijn op het grote scherm achter het podium beelden van de videoclip van ‘Now And Then’ te zien; oude beelden van The Beatles, gecombineerd met shots van het opnameproces met Paul en Ringo.

Europeese tour Paul McCartney

Paul McCartney komt met zijn Got Back-tour in december ook naar Europa, maar het concertschema is beperkt. Wie McCartney wil zien, moet naar Manchester, Londen, Parijs of Madrid. Het lijkt er vooralsnog niet op dat er een Nederlands concert in zit.

Lees ook: Wat zijn de beste nummers van The Beatles?

Paul MacCartney in een (Engelstalig) interview over het schrijven van zijn liedjes >>

Bronnen: Dailymail, NPO Radio5. Foto: Canva

Meer over: