Ga naar de inhoud

Hoe Paul McCartney Miljardair werd met hulp van Beyonce

Paul McCartney miljardair door Beyonce

Paul McCartney heeft geschiedenis geschreven als de eerste Britse muzikant die miljardair is geworden door muziek. Deze opmerkelijke mijlpaal is te vinden in The Sunday Times lijst van de rijkste Britten. Hoe heeft hij dit onlangs bereikt?

Blackbird van Beyonce

De Beatle verdiende afgelopen jaar 50 miljoen pond, zowel door zijn tournee als via zijn muziekrechten. Een beetje hulp van Beyonce, met een cover van het Beatles-nummer “Blackbird” op haar laatste album, speelde hierbij wel een rol.

Countrymuziek maakte de laatste tijd een comeback door de populaire zangeres. Daar profiteerde Mc Cartney klaarblijkelijk behoorlijk van!

Paul McCartney in de Rich List door Beyonce

In de Sunday Times ‘Rich List’ staat McCartney op de 165e plek, met een geschat vermogen van 1 miljard pond. Hij is niet de enige muzikant op deze lijst.

Ook Elton John, met een vermogen van 470 miljoen pond, en Taylor Swift, die recent door Forbes als miljardair werd verklaard in dollars, zijn te vinden op de lijst.

Zelfs de Britse Koninklijke familie en de premier vinden hun namen terug op deze lijst met rijkdom. Het benadrukt de indrukwekkende prestatie van McCartney binnen deze elitegroep.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Jonge rijke Britse muzikanten

The Sunday Times heeft ook aandacht besteed aan de jonge rijken onder de 40, waar meer muzikanten zoals Ed Sheeran, Harry Styles, en Adele opvallende plekken innemen met hun miljoenenponden aan vermogen.

Deze erkenning onderstreept de invloed en het financiële succes dat Britse muzikanten wereldwijd genieten. Het tekent de immense populariteit en de lucratieve aard van de muziekindustrie.

Paul McCartneys vs Beyonce met Blackbird

Luister naar beide liedjes en vergelijk >>

Bron: nos
Hoofdfoto: Kevin Mazur / Contributor (Getty Images)

Meer over: