Ga naar de inhoud

Paul de Leeuw breekt definitief met BNNVARA door spanningen

Update:
Paul de Leeuw stopt definitief met BNNVARA

Paul de Leeuw en BNNVARA hebben hun jarenlange samenwerking beëindigd. De presentator maakte dit bekend in de Coen & Sander Show. Hij zegt dat het definitief over is. Staat Omroep MAX met open armen op hem te wachten?

Beëindiging van de samenwerking

Paul de Leeuw en BNNVARA hebben in onderling overleg besloten om niet langer samen te werken. In de Coen & Sander Show vertelde De Leeuw dat de samenwerking definitief voorbij is. Hoewel er geen sprake is van ruzie, zijn er zaken anders gelopen dan beide partijen hadden gehoopt.

De Leeuw legde uit dat er wel discussies zijn geweest, maar dat die uiteindelijk hebben geleid tot de beslissing om uit elkaar te gaan. Hij benadrukte dat deze beslissing in goed overleg is genomen.

Luister de Coen & Sander Show hieronder terug en lees verder >>

Veranderingen in De Leeuw’s carrière

De 61-jarige presentator werkt als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) en was niet in dienst bij BNNVARA. Dit biedt hem de vrijheid om programma’s te maken voor andere omroepen.

BNNVARA bevestigde dat er op dit moment geen nieuwe programma’s met De Leeuw in ontwikkeling zijn. Dit betekent dat de presentator de mogelijkheid heeft om nieuwe wegen te verkennen en zich te richten op projecten die hij interessant en leuk vindt.

Sinterklaasspecial bij Omroep MAX

Een van de eerste veranderingen is al zichtbaar. De jaarlijkse sinterklaasspecial van Paul de Leeuw wordt dit jaar door Omroep MAX uitgezonden. Dit programma, dat sinds 2005 een vaste plek op televisie heeft, werd de afgelopen jaren door BNNVARA uitgezonden.

De verhuizing naar Omroep MAX markeert een nieuw hoofdstuk in de lange carrière van De Leeuw. Fans van de show kunnen ook dit jaar weer genieten van de sinterklaasspecial, maar dan bij een andere omroep.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Toekomstplannen van Paul de Leeuw

Nu De Leeuw niet langer verbonden is aan BNNVARA, heeft hij de ruimte om nieuwe projecten te verkennen. De presentator heeft aangegeven zich te willen richten op programma’s waar hij veel passie voor heeft.

Hoewel hij nog geen specifieke details heeft onthuld, liet hij weten dat er verschillende ideeën op tafel liggen. Fans kunnen uitkijken naar verrassende nieuwe programma’s en samenwerkingen in de nabije toekomst. Misschien komt er wel een nieuw (kook)boek van hem uit.

Lees ook: Paul de Leeuw maakt megawinst met verkoop villa.

Reacties van collega’s en fans

De aankondiging van de scheiding tussen Paul de Leeuw en BNNVARA heeft veel reacties losgemaakt. Veel collega’s uit de televisie- en entertainmentindustrie hebben hun steun en begrip uitgesproken. Ook fans van De Leeuw hebben massaal gereageerd op social media, sommigen betreuren het besluit, terwijl anderen nieuwsgierig zijn naar wat de toekomst zal brengen.

Het is duidelijk dat De Leeuw een prominente en geliefde figuur blijft in de Nederlandse entertainmentwereld.

Bronnen:

Weekend-online – Talpa I Hoofdfoto: BSR Entertainment / Contributor (Getty Images)


Meer over: