Ga naar de inhoud

Palenplan moet beter: voor Amsterdam én Gerard Joling

Palenplan Gerard Joling gemeete Amsterdam Centrum

Gerard Joling reed (nog geen jaar geleden tijdens een bezoek aan Koffietijd) in een parkeergarage tegen een paal aan. En nu was het weer mis. Maar niet alleen bij de volkszanger. Ook nood-en hulpdiensten liggen in oorlog met paaltjes. Onze hoofdstad en de entertainer (bekijk de beelden) hebben een nieuw Palenplan nodig.

Hulpdiensten opgelucht na stopzetten Palenplan

Overal waar sluipverkeer door de binnenstad van Amsterdam reed zijn recent paaltjes geplaatst. Dit om sluipverkeer te voorkomen, maar dit zogeheten Palenplan werd na nog geen 2 weken na de invoering (16 oktober) stopgezet vanwege problemen met nood- en hulpdiensten.

Het Palenplan is een proef, die een jaar zou duren. Nu blijkt dit niet goed afgestemd te zijn met de diensten. Op de eerste dag van de proef hadden brandweerauto’s al 10 minuten nodig om de paaltjes te openen. Dit leidde tot ‘onverantwoorde situaties’. De aanrijtijden van de hulpdiensten werden wel gehaald, maar nipt. Nu is besloten dat het Palenplan voor de veiligheid beter moet.

Gerard Joling ziet paaltje (lees hekwerk) over het hoofd

Gemeente Amsterdam heeft het plan met de palen neergelegd. Voor Gerard moet er wel snel een actieplan komen, voordat hij zijn auto, zichzelf of anderen nog een keer schade toebrengt. Hopelijk heeft Gerard een goede autoverzekering, want wanneer wij naar de beelden kijken zien we dat het niet om een klein paaltje gaat, maar over een serieus hekwerk.

Gerard over zijn botsing met zijn erfafscheiding: “Vervelend, maar er zijn ergere dingen in de wereld.” >>

Bron: Het Parool, Instagram.

Meer over: