Ga naar de inhoud

Weersvoorspelling oud en nieuw: buien en winderig

oud en nieuw

Houd je feestmuts stevig vast en zet die paraplu maar klaar, want het lijkt erop dat de weergoden dit jaar een dansje met ons willen doen tijdens oud en nieuw. Buien en winderig staat ons te wachten bij de jaarwisseling. Wordt het hondenweer?

Terwijl we ons klaarmaken om het nieuwe jaar te verwelkomen, kunnen we maar beter voorbereid zijn op de volgende weersvoorspelling.

Weerbericht voor oud en nieuw

Vorig jaar was het een record: de warmste oud en nieuw ooit gemeten. Maar dit jaar is dat niet het geval. De thermometer blijft hangen tussen 7 en 10 graden en het weer wordt wisselvallig. We kunnen regelmatige buien verwachten, vergezeld van stevige windstoten, zo meldt weer.nl.

2023 natste jaar

Het jaar 2023 heeft zijn plek veroverd als een recordjaar op het gebied van regenval. Nog nooit eerder viel er in Nederland in 1 jaar zoveel neerslag! Dit vochtige weerbeeld lijkt zich voort te zetten naar het einde van het jaar, wat betekent dat we ons moeten voorbereiden op een onvoorspelbaar oud en nieuw.

Voorzichtigheid geboden

Naast de regen speelt de wind ook een hoofdrol. Oudejaarsdag begint waarschijnlijk behoorlijk onvoorspelbaar. Stevige buien en lokaal hevige regenval worden verwacht. Als je van plan bent om oliebollen te halen, is het slim om een paraplu mee te nemen. Maar let op, want de wind zal stevig waaien. Extra voorzichtigheid is geboden, vooral in combinatie met vuurwerk.

Trek die dikke jas maar aan!

Droog en windstil weer zou ideaal zijn tijdens de jaarwisseling. Helaas blijft de kans op buien rond middernacht groot. Dus, trek die dikke jas met capuchon maar aan, vooral omdat de wind waarschijnlijk aanhoudt.

Meer over: