Ga naar de inhoud

Orgel Joke wil samen met Joost Klein naar Songfestival

Orgel Joke

De inmiddels zeer bekende internet-ster Orgel Joke, echte naam Johanna Cornelia Meijer-Wapenaar, heeft een oogje op het Songfestival. Ze ziet zichzelf al staan op het podium in mei, spelend op haar keyboard tijdens de act van Joost Klein.

“Het zou echt geweldig zijn”, vertelt ze in een interview met Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Van internet-ster tot mogelijk het Songfestival

Johanna, die haar faam verwierf tijdens de coronacrisis door op Instagram filmpjes te delen waarin ze nummers speelde op haar keyboard, zette recentelijk een video online waarin ze ‘Europapa’ van Joost Klein speelt zonder bladmuziek. “Ik speel bijna nooit zonder bladmuziek, maar voor Europapa maakte ik een uitzondering”, zegt Orgel Joke. Haar versie van het nummer scoorde al bijna een miljoen views.

Klein, die Nederland vertegenwoordigt op het festival in Malmö met ‘Europapa’ – een nummer dat al meer dan 6,5 miljoen keer gestreamd is op Spotify – heeft nog niet gereageerd. Maar Orgel Joke blijft hoopvol. “Het zou zo leuk zijn als ik deel zou mogen uitmaken van zijn act.”

De tekst gaat onder de video verder >>

De hype rondom ‘Europapa’

Naast Orgel Joke heeft het nummer ‘Europapa’ meer aandacht getrokken. De populariteit van het nummer is merkbaar gestegen; bij de bookmakers klom Joost Klein van de 18e naar de 6e plaats als kanshebber. Met orgelversies van populaire liedjes heeft Orgel Joke al aangetoond dat zelfs zonder formele muzieknotatie, de liefde voor muziek en enthousiasme leidt tot verrassende en veelbekeken resultaten.

Dit enthousiasme wil ze graag meenemen naar het grote podium in Malmö, in de hoop samen te werken met Joost Klein en een uniek moment te creëren voor Nederland op het Eurovisie Songfestival.

Orgel Joke is het inmiddels wel gewend om in de spotlights te staan. Bekijk hieronder 1 van haar eerdere optredens tijdens de Zwarte Cross >>

Bron: WNL. Foto: Laurence Dutton by Canva

Meer over: