Ga naar de inhoud

Wout Weghorst Oranjeshirts niet aan te slepen, ondanks 150 euro

Oranjeshirts Wout Weghorst

De magische goal van Wout Weghorst in de openingswedstrijd tussen Polen en Nederland tijdens het EK voetbal heeft niet alleen de harten van fans veroverd, maar ook geleid tot een stormloop op zijn Oranjeshirts. Ondanks de torenhoge prijzen vliegen de shirts de deur uit.

Wat drijft fans om zoveel geld neer te tellen voor een voetbalshirt, en wat maakt Wout Weghorst zo bijzonder?

De Wout Weghorst mania

Na het beslissende doelpunt van Weghorst zijn de shirts met zijn naam niet aan te slepen. Zowel in de KNVB-winkel als bij Nike zijn de maten voor volwassenen compleet uitverkocht. Dit ondanks het feit dat de prijzen de pan uit rijzen.

Een volwassene betaalt 100 euro voor een standaardshirt, terwijl een kindershirt 80 euro kost. Wil je echter hetzelfde shirt als dat van de spelers op het veld, inclusief bedrukking, dan ben je maar liefst 150 euro kwijt.

Hoge prijzen voor fans

Het prijskaartje van de Oranjeshirts heeft geleid tot veel ophef onder fans en verzamelaars. Verzamelaar Jos Lenssen liet in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland op NPO 1 weten dat hij de prijzen absurd vindt. “De prijzen zijn tegenwoordig echt te gek. Het loopt de spuigaten uit,” zegt Lenssen. Hij voegt eraan toe dat hij zelf niet van plan is om een shirt te kopen vanwege de hoge kosten. “100 euro is tegenwoordig niks, maar ik vind het enorm veel geld.”

Experts zijn het met Lenssen eens. Volgens hen liggen de productiekosten van een voetbalshirt rond de 15 euro. Hoogleraar visuele cultuur Anneke Smelik benadrukt in het AD dat de verkoopprijs buiten proportie is. “Nike (de maker van de Oranjeshirts) heeft deze hoge prijzen niet nodig. Het is uitbuiting van de voetbalfan.”

Waarom Wout Weghorst?

De enorme vraag naar shirts met de naam Weghorst is niet alleen te wijten aan zijn beslissende doelpunt. Wout Weghorst is een speler die bekendstaat om zijn doorzettingsvermogen en vechtlust op het veld. Zijn optreden tijdens het EK heeft deze reputatie verder versterkt. Fans willen graag een stukje van zijn succes en toewijding bezitten, en een shirt met zijn naam is een tastbare manier om dit te doen.

Hoe kom je aan een Oranjeshirt?

Wil je zelf een Oranjeshirt bemachtigen, dan kun je terecht bij de officiële KNVB-winkel of bij Nike. Vanwege de grote vraag is het lastig om de juiste maat te vinden. Houd de websites goed in de gaten en wees er snel bij wanneer nieuwe voorraad beschikbaar komt. Als alternatief kun je ook bij andere sportwinkels kijken, maar houd er rekening mee dat ook daar de vraag groot is en de voorraad beperkt.

WNL: Oranjeshirts duurder dan ooit

Bekijk de uitzending hieronder terug en lees verder >>

De populariteit van Wout Weghorst en de ongekende vraag naar zijn Oranjeshirts laten zien hoe groot de impact van één doelpunt kan zijn. Ondanks de hoge prijzen, blijven fans bereid om diep in de buidel te tasten voor een stukje voetbalgeschiedenis.

Voor sommigen is het een manier om hun steun en bewondering voor een uitzonderlijke speler te tonen, voor anderen een waardevol verzamelobject. Eén ding is zeker: de Wout Weghorst mania is nog lang niet voorbij.

Bron: wnl
Hoofdfoto: Julian Finney / Staf (Getty Images)

Meer over: