Ga naar de inhoud

Oprah Winfrey blaast 70 kaarsjes uit: nog lang niet stoppen

Oprah Winfrey 70 jaar

In een nieuw interview zegt Winfrey, die producer is van de komende verfilming van ‘The Color Purple’, dat ze geen plannen heeft om het rustiger aan te doen. Dit ondanks haar 70e verjaardag. Sterker nog ze bruist nog van de plannen.

Oprah Winfrey viert haar 70e verjaardag. Een leeftijd waarop de meeste mensen met pensioen gaan. Oprah moet daar totaal nog niet aan denken.

Een levenslange toewijding aan inspiratie

Oprah Winfrey laat weten dat haar toewijding aan haar werk blijft voortduren, zelfs op haar 70e verjaardag.

Op 29 januari viert Oprah Winfrey haar 70e verjaardag. In een exclusief interview met People onthult ze dat haar levenswerk “nooit voltooid zal zijn”.

“Tot mijn laatste adem zal ik blijven werken,” deelde ze met het magazine in een verhaal dat op 13 december verscheen. “En wanneer dat moment komt, zal het een vredige afsluiting zijn.”

Oprah als filmproducer

Momenteel toert Winfrey voor de promotie van de nieuwe verfilming van ‘The Color Purple’. De film ging op 25 december in première.

In de originele film uit 1985 speelde ze een rol die haar een Oscar-nominatie opleverde voor beste bijrol. Met in totaal 11 nominaties was de originele film een mijlpaal. De nieuwe film is gebaseerd op een Broadway-musical uit 2005, die op zijn beurt gebaseerd is op het boek uit 1982 van Alice Walker.

Oprah’s iconische talkshow liep 25 seizoenen lang. Door de jaren heen heeft ze een conglomeraat aan bedrijven opgebouwd, variërend van haar tijdschrift tot televisienetwerken, boeken en filmproductie. Haar invloed strekt zich uit over meerdere industrieën. Hierbij bood ze inspiratie en empowerment aan miljoenen mensen over de hele wereld aan.

Trailers The Color Purple:

De klassieke originele versie met Oprah Winfrey en de laatste versie, geregisseerd door haar.

De tekst gaat onder de video verder >>

De klassieke versie van the Color Purple
De nieuwste versie van the Color Purple

Shownieuws uitzending: Oprah Winfrey 70 jaar

In de late editie van Shownieuws werd er aandacht aan deze mijlpaal besteed. De koningin van de Talkshows is nog steeds niet vergeten!

Bekijk de uitzending terug hieronder >>

Bron, beeldmateriaal: Talpa

Meer over: