Ga naar de inhoud

Opgebiecht: Mijn geheime passie “ik ga verkleed als vrouw”

Opgebiecht verkleden als vrouw

Als je me zou zien tijdens een werkdag, zou je nooit vermoeden dat ik dit geheim heb. Ik ben een succesvolle zakenman, strak in pak, altijd bezig met vergaderingen, deals sluiten en mijn bedrijf promoten. Toch houd ik me al bijna 6 jaar bezig met deze bijzondere passie: ‘ik ga verkleed als vrouw’.

Erik (48) vertelt in onze rubriek opgebiecht zijn verhaal

Mijn collega’s kennen me als een serieuze, gedreven professional die altijd gefocust is op de volgende grote zakelijke kans. Ik geef ook leiding aan zo´n 30 personen. Maar er is een kant van mij die niemand kent, een kant die ik zorgvuldig verborgen houd: mijn passie voor verkleden als vrouw.

Het begon jaren geleden

Het begon allemaal jaren geleden toen ik voor het eerst nieuwsgierig werd naar de wereld van *drag en crossdressing. Ik had altijd al bewondering voor de zelfexpressie en creativiteit die hiermee gepaard gingen.

Op een avond besloot ik het te proberen. Ik kocht een prachtige jurk, een paar hoge hakken, en een set make-up. Het kostte me uren om alles aan te trekken en de make-up perfect aan te brengen. Toen ik eindelijk klaar was en in de spiegel keek, voelde ik een enorme voldoening. Voor even was ik niet de zakelijke tycoon, maar een elegante en zelfverzekerde vrouw.

*Drag- en crossdressing zijn beide vormen van genderexpressie waarbij mensen kleding en gedrag aannemen die traditioneel geassocieerd worden met het andere geslacht.

Thuis oefenen: verkleed als vrouw

In het begin hield ik mijn interesse voor mezelf. Ik oefende thuis met verschillende outfits en make-up stijlen. Ik leerde hoe ik mijn stem kon aanpassen en hoe ik kon lopen op hakken zonder mijn evenwicht te verliezen.

Het was een leerproces vol vallen en opstaan, maar elke keer dat ik mezelf in de spiegel zag, voelde ik me meer op mijn gemak in mijn nieuwe rol. Alle uren en avonden die ik heb gespendeerd aan online video’s en op social media kijken, zijn het me meer dan waard geweest om te komen tot waar ik nu ben.

Ik bewonder Sophie op kantoor

Op kantoor heb ik een vrouwelijke collega, Sophie, die ik enorm bewonder. Ze is altijd stijlvol gekleed, met een onberispelijke smaak voor mode. Haar zelfverzekerdheid en elegantie zijn inspirerend. Vaak betrap ik mezelf erop dat ik naar haar kijk en droom dat ik me net zo mooi en zelfverzekerd zou kunnen kleden als zij.

Haar outfits zijn altijd perfect gecombineerd, haar make-up subtiel maar opvallend vrouwelijk, en haar houding straalt kracht en gratie uit. Ze is een voorbeeld van hoe ik mezelf zou willen presenteren wanneer ik verkleed ben als vrouw.

De eerste keer naar buiten

Naarmate mijn vaardigheden verbeterden, begon ik de moed te verzamelen om naar buiten te gaan. De eerste keer dat ik als vrouw naar een bar ging, was ik doodsbang. Ik koos een bar uit in een andere stad, waar de kans kleiner was dat ik iemand zou tegenkomen die me kende. Ik droeg een elegante zwarte jurk, met bijpassende hakken en een clutch. Mijn make-up was onberispelijk en mijn haar zat perfect.

Verkleed als vrouw op pad

Ik heb een taxi gepakt naar een grote stad om naar een bar te gaan waar niemand me zou kennen. Toen ik de bar binnenliep, voelde ik alle ogen op me gericht. In plaats van angst, voelde ik een golf van zelfvertrouwen. Ik bestelde een drankje en begon een gesprek met de barman. Naarmate de avond vorderde, raakte ik in gesprek met verschillende mensen. Ze complimenteerden mijn uiterlijk en vroegen me naar mijn verhaal. Voor het eerst voelde ik me echt vrij, zonder de druk van mijn dagelijkse leven.

Sindsdien ben ik regelmatig naar bars gegaan, verkleed als vrouw. Ik heb verschillende outfits en kledingstijlen uitgeprobeerd, van glamoureuze avondjurken tot casual chic. Ik heb vrienden gemaakt in de drag community en ben zelfs begonnen met het bijwonen van dragshows. Het is een wereld waarin ik mezelf kan zijn, zonder oordeel of vooroordelen.

Deze geheime passie heeft me veel geleerd over zelfacceptatie en het belang van jezelf uitdrukken. Hoewel mijn collega’s en vrienden in mijn dagelijkse leven niets weten van deze kant van mij, voel ik me gelukkiger en completer dan ooit tevoren.

Verkleed als vrouw, ben ik niet alleen een zakenman, maar ook een kunstenares, een performer en een vrije geest

Winkelen doe ik in een andere stad of online

Een van de grootste uitdagingen die ik de afgelopen jaren had, was het kopen van vrouwenkleding in winkels. De eerste keer dat ik besloot om naar een winkel te gaan, was ik zenuwachtiger dan ooit. Ik liep door de drukke straten van een onbekende grote stad, mijn hart bonzend in mijn borstkas. Ik had een lijstje gemaakt van de items die ik wilde kopen: een paar jurken, wat lingerie, en een paar accessoires.

Toen ik eindelijk de winkel binnenstapte, voelde ik de ogen van de verkoopsters op me gericht. Ik probeerde kalm te blijven en liep naar het rek met jurken. Mijn handen trilden terwijl ik door de kledingstukken bladerde. Elke keer als een verkoopster naar me toe kwam om hulp aan te bieden, voelde ik een golf van paniek. “Kan ik je ergens mee helpen?” vroegen ze vriendelijk, maar ik kon alleen maar stamelen dat ik aan het rondkijken was.

Opgelucht

Ik probeerde mezelf te overtuigen dat ze dit waarschijnlijk vaker meemaakten en dat ze niet zouden oordelen, maar de angst om herkend te worden of om rare blikken te krijgen, bleef knagen. Uiteindelijk koos ik een paar jurken en liep naar de paskamers. Terwijl ik de kledingstukken paste, voelde ik een mix van opwinding en nervositeit. De jurken pasten perfect en gaven me een gevoel van elegantie dat ik nooit eerder had ervaren.

Bij de kassa voelde ik mijn zenuwen weer opkomen. Ik was bang dat de kassière vragen zou stellen of dat andere klanten me zouden aanstaren. Maar tot mijn verrassing verliep alles soepel. De kassière glimlachte vriendelijk en sloeg mijn aankopen aan zonder enige opmerking. Toen ik de winkel verliet met mijn tassen vol prachtige kleding, voelde ik een enorme opluchting en trots. Ik had een grote stap gezet in het omarmen van mijn ware zelf.

Deze ervaringen hebben me geleerd om mijn angsten onder ogen te zien en te overwinnen. Elke keer dat ik nu naar een winkel ga, voel ik me een beetje zelfverzekerder. Het kopen van vrouwenkleding is een essentieel onderdeel geworden van mijn reis naar zelfacceptatie en zelfexpressie. En hoewel het soms nog steeds eng is, weet ik dat ik op de goede weg ben.

Dubbelleven

En zo leef ik mijn dubbelleven, balancerend tussen de wereld van zakelijke deals en de wereld van glamour en zelfexpressie. Het is een geheim dat ik koester, een passie die me definieert en een avontuur dat ik elke keer opnieuw beleef wanneer ik die hoge hakken en elegante jurken aantrek.

En misschien, op een dag, zal ik de moed hebben om Sophie te vertellen over mijn geheime passie en haar te laten weten hoezeer ze me inspireert. Tot die tijd blijf ik genieten van mijn geheime avonden, waar ik de vrijheid heb om volledig mezelf te zijn.

Ook leuk om te lezen: Opgebiecht: ik begluur de buren en vakantieliefde op Ameland.

Opgebiecht verhaal delen?

*Erik heet in het echt anders en de foto is gefingeerd.

Heb jij ook een geheim waar je niemand over durft te vertellen, en wil je dat wel opbiechten? Mail dan naar onze redactie en wij delen je verhaal (anoniem).

Meer over: