Ga naar de inhoud

Opgebiecht: Liss (34) flirtte met een man met een enkelband

Liss opgebiecht stalking bedreiging man met enkelband

Voor de rubriek opgebiecht wil Liss (34) heel graag een nare ervaring delen. Wel anoniem, omdat ze bang is dat ze opnieuw bedreigingen krijgt. “Ik vertel het verhaal wel aan iedereen die het maar wil horen, want echt hoor: uitgaan en zomaar met iemand flirten was en is niet zonder gevaar.”

Liss vertelt in onze rubriek opgebiecht haar verhaal

Liss wil met haar verhaal anderen die uitgaan waarschuwen. “Doe niet wat ik heb gedaan. Ga nooit mee met iemand die je niet kent, je kan jezelf in een zeer gevaarlijke situatie brengen.”

Het begon allemaal op een avond in Utrecht. Liss was met haar vriendinnen aan het genieten van een avondje uit in een club, waar de drankjes rijkelijk vloeiden en de sfeer uitgelaten was.

Liss: “Daar ontmoette ik een man die meteen mijn aandacht trok. Hij had een duistere uitstraling, maar op dat moment leek hij onweerstaanbaar. Zonder te weten wie hij werkelijk was, flirtte ik hevig met hem.”

Wat ze toen nog niet wist, was dat hij een enkelband droeg. “Die ontdekking deed ik pas toen ik, nog dronken van de alcohol, met hem mee naar huis ging en bij hem in bed belandde. In mijn benevelde toestand vond ik het allemaal wel grappig. Maar 3 weken later kwam ik tot een gruwelijke realisatie. Op televisie zag ik dat dezelfde man een zware crimineel bleek te zijn, die opnieuw was opgepakt.”

De hel brak los, de one night stand bleek een nachtmerrie

Wat begon als een one night stand veranderde in een nachtmerrie. Vanuit de gevangenis begon de crimineel Liss te bellen. Een paar weken hield ze hem aan een lijntje en deed ze of ze van niets wist. Na het 5e telefoontje liet ze weten dat ze geen tijd meer had voor hem en liet weten het contact te gaan verbreken. Ze vroeg hem het ook hierbij te laten. Het was leuk voor een avondje, maar hier scheidde hun wegen.

Stoppen met bellen deed hij niet. In plaats daarvan zette hij haar onder druk. Hoe duidelijk Liss ook was in haar afwijzing, hij bleef haar bellen. Sterker nog, hij begon haar te stalken. Ze bleek niet echt gevoelig voor de stalking, want ze had zijn nummer snel geblokkeerd. Dat was wel het startschot voor de man om van stalken over te gaan op bedreigen.

“Omdat ik niet opnam werden zijn bedreigingen steeds grimmiger. Ik vond briefjes op mijn deurmat. “Als ik uit de bak kom, maak ik je leven kapot”, stond er op 1 van de briefjes. Vanaf toen werd Liss zich goed bewust in welke situatie ze zichzelf had gemanoeuvreerd.

“Doodsbang werd ik, vooral omdat hij handlangers op me af stuurde. Mannen die aan de overkant van mijn straat stonden te posten en naar mij keken als ik naar buiten ging. Zij waren 100% zeker degenen die in opdracht de briefjes ingooiden.”

Uit angst en wanhoop besloot Liss de politie in te schakelen en deed aangifte van stalking en bedreiging. Hoe kon het nou dat een bajesklant iemand kon bedreigen vanuit de gevangenis? Het was te bizar.

Gelukkig liep het met een sisser af, en stopte het abrupt. Liss heeft daarna niemand meer zien posten, nam op advies van de politie een nieuw 06-nummer en hing een fluitje aan haar sleutelbos.

“We zijn nu 6 maanden verder en nog ben ik bang. Elke dag leef ik met de schaduw van wat er gebeurd is, de vraag waarom het zo plots gestopt is en de wetenschap dat mijn leven zomaar op zijn kop gezet werd door een enkele nacht met een vreemde. Daarom deel ik met mijn verhaal zodat ik anderen kan waarschuwen. Wees voorzichtig met wie je omgaat tijdens het uitgaan, en geef nooit zomaar je persoonlijke gegevens weg. Wat begint als een onschuldige flirt kan eindigen in een situatie die je leven voor altijd verandert.”

Ben jij ook slachtoffer van stalking, Slachtofferhulp Nederland geeft hulp en advies. Of neem contact op met de politie in jouw gemeente.

Opgebiecht verhaal delen?

*Liss heet in het echt anders en de foto is gefingeerd

Heb jij ook een geheim waar je niemand over durft te vertellen, en wil je dat wel opbiechten? Mail dan naar onze redactie en wij delen je verhaal (anoniem).

Meer over: