Ga naar de inhoud

Moet je dit nu zien: gezellig op de foto met Ali B tijdens concert in Ziggo Dome

Update:
Ali B rapper Boef concert Ziggo Dome op de foto met Ali B

Afgelopen zaterdag, 12 oktober, vond een groot concert plaats van Rapper boef in de Ziggo Dome. En daar is ook Ali B gespot in het publiek. De bn’er die veroordeeld is tot een celstraf van 2 jaar voor verkrachting en poging tot verkrachting ging ‘gezellig’ op de foto met de aanwezigen.

Er dook een video op en foto’s op van Ali B die vrolijk poseert met andere bezoekers in de Ziggo Dome. Sommigen lijken het fantastisch te vinden als ze met de voormalige ‘knuffel-Marokkaan’ op de foto ‘mogen’.

Bekijk hieronder de beelden en lees daarna verder >>

Waarom is Ali B nog niet in de gevangenis?

Ali B (Ali Bouali) is op dit moment niet opgesloten, ondanks de veroordeling tot 2 jaar celstraf. Dat roept bij velen vragen op. Ze zetten hem alleen vast als hij op heterdaad is betrapt. Of als er een acuut risico is voor de openbare veiligheid. Dit is bij Ali B niet het geval. Hij is niet eerder aangehouden en zat dus niet vast voordat zijn proces begon. In dit soort zaken is het proces anders dan een geweldsmisdrijf dat recent en openlijk is gepleegd.

Bovendien is de zaak nog niet onherroepelijk, omdat Ali B. in hoger beroep is gegaan. En daarom kan hij ‘gewoon’ naar het concert van rapper Boef (Gewoon Boef).

De tekst gaat verder onder de video >>

Omdat Ali B hoger beroep heeft aangetekend, blijft hij in afwachting van de volgende rechtszaak op vrije voeten. De doorlooptijd voor hoger beroep kan lang zijn, soms zelfs 1,5 jaar tot 2 jaar. Gedurende deze periode kan Ali B. zijn leven dus min of meer voortzetten. Al hangt de uitkomst van de rechtszaak nog altijd boven zijn hoofd.

Ali B gespot in Marokko, Dubai én nu dus ook in Amsterdam

Ali B ging na de uitspraak in hoger beroep te gaan en vertrok direct daarna naar Marokko. Recent is hij nog in Dubai gezien en nu dus in Amsterdam.

Lees ook: AVROTROS verwijdert programma’s met Ali B.

Ondanks zijn veroordeling, lijkt hij ‘gewoon’ door te gaan met zijn leven. Niet alleen voor Boef’s concert, ook voor opnames van een videoclip voor rapper Boef’s nieuwe nummer ‘Pipo’. Was dit zijn manier om te laten zien dat hij zich niets aantrekt van de kritiek en de veroordeling? Het lijkt er in ieder geval op dat hij nog graag in de schijnwerpers staat. Het is interessant om te zien hoe snel sommige mensen bereid zijn om weer in zijn nabijheid te zijn. Terwijl anderen hem liever vermijden.

Ga jij op de foto met de veroordeelde?

Nu vragen wij ons af, wat zou jij doen als je Ali B tegenkomt? Zou je met hem op de foto gaan? Of zou je hem liever negeren en hopen dat hij snel uit de publieke belangstelling verdwijnt?

Bronnen: Roddelpraat, RTL Nieuws. Foto: Canva.

Meer over: