Ga naar de inhoud

Ook de royals zijn niet vies van tattoos

Update:
tattoos

Je zou het zo 1-2-3 niet achter ze zoeken, maar toch lopen er diverse royals rond met tattoos. Hoewel hun leven bol staat van protocollen over hoe zich te kleden en gedragen in koninklijke kringen, vormen tatoeages niet perse een taboe.

En het zijn niet altijd alleen de zwarte schapen van de koninklijke families die voor de vereeuwiging op hun huid hebben gekozen.

Alles voor de liefde

Het heeft bij de koninklijke mannen vaak alles te maken met hun militaire opleiding. Wil je in het leger er een beetje bij horen dan moet er een robuuste tatoeage op de huid. Bij het vrouwelijk koninklijk bloed ligt dat iets anders, bij hen heeft het alles te maken met de liefde.

Een paar royals die het hebben het aangedurfd om hun lichaam te verrijken met een tattoo.

Prins Bernhard

Prins Bernard, opa van Willem-Alexander, droeg op zijn arm een slang die zich rond een staf kronkelt. Over de betekenis daarvan bestaan een bizarre theorieën, die onder meer verband houden met occultisme, geheime genootschappen en zijn buitenechtelijke dochters. In werkelijkheid was het allemaal niet zo spannend. Het gaat het symbool van de geneeskunde, Bernhard onderging namelijk vaak medische ingrepen.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Frederik van Denemarken

De Deense koning Frederik heeft niet 1, maar 2 tattoos laten zetten. Op zijn bicep prijkt een kunstwerkje dat “pingu” betekent, de bijnaam die hij kreeg opgespeld tijdens zijn training bij de Deense marine. Daarnaast heeft hij op zijn kuit een haai staan, eveneens een symbolische verwijzing naar de marine.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Frederik IX van Denemarken

Ook Frederiks opa, Frederik IX van Denemarken, had een voorliefde voor tatoeages. Net als zijn bij kleinzoon kwamen bij hem veel van tattoos voort uit zijn tijd bij de marine. Ankers, vogels, Japanse draken: de koning was zijn tijd in ieder geval ver vooruit. 

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Prinses Eugenie

Prinses Eugenie van York, de dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, heeft achter haar oor heel subtiel een klein cirkeltje laten zetten. Wat de betekenis hierachter is weet niemand, maar er wordt gezegd dat de tattoo een eerbetoon is aan haar oma wijlen Queen Elizabeth is. Zo zou het een verwijzing zijn naar de Soevereins Orb (rijksappel), die gebruikt wordt de kroningsceremonie van een Britse monarch.

Eerbetoon aan haar oma

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Prinses Stéphanie van Monaco

De Grimaldi’s uit Monaco zijn ook niet vies van een beetje inkt op het lichaam. Prins Stéphanie draagt een tattoo van 2 dolfijnen die uit het water springen op haar linkerenkel en een armband met zonnetje op haar rechterpols. De 2 dolfijnen staan voor Louis en Pauline, haar kinderen met Daniel Ducruet, het zonnetje is Camille, haar dochter met Jean Raymond Gottlieb.

Daarnaast heeft ze nog wat relikwieën uit haar tijd als rockprinses, zoals een tramp stamp onderaan haar rug, en een S in ranken op haar bovenrug. De tramp stamp was ooit het symbool van rebellie en werd in het begin van zijn opmars gezien als heel sexy. 

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Dochter Pauline Ducruet

De appel valt niet ver van de boom, ook haar dochter zet een tattoo op haar pols. Net als haar moeder.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Prinses Sofia van Zweden

Prinsen Sofia van Zweden liet voor haar verloving het grootste deel van haar vrij prominente tattoos weglaseren, maar de zon tussen haar schouderbladen bleef staan. Dit op verzoek van prins Carl Philip die vond dat het bij haar paste, omdat ze volgens hem ‘altijd zo straalt’. Bij hun bruiloft op 13 juni 2015 was het zonnetje goed zichtbaar.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Koning Vajiralongkorn van Thailand

Koning Vajiralongkorn houdt van wilde feestjes, schimmige afspraken en maîtresses. In 2016 wist de wereld te verrassen, toen er foto’s uitlekten waarop de koning te zien was in een witte crop top, waardoor een aantal gigantische tattoos zichtbaar waren. Later werd beweerd dat het om neppe tattoos zou gaan, maar dat maakt het natuurlijk niet minder bijzonder.  Met zijn status als halfgod maakt het voor Vajiralongkorn toch niks uit als hij wat controversiële keuzes maakt.

Bron: Daily Mail.
Foto: Takmeomeo (Canva)

Meer over: