Ga naar de inhoud

Oldenzaal is de onverwachte ‘Leukste Gemeente van Nederland’

Oldenzaal Leukste Gemeente in Nederland

Het kleine stadje Oldenzaal in Overijssel heeft de grote jongens verslagen en de titel ‘Leukste Gemeente van Nederland’ binnengehaald. Zelfs de burgemeester, Patrick Welman, kon zijn verbazing niet verbergen. Deze onverwachte eer is een moment van trots voor alle Oldenzalers.

Een onverwachte eer

Burgemeester Patrick Welman kon zijn oren niet geloven toen hij het nieuws hoorde. Oldenzaal? De Leukste Gemeente? Het was een moment van pure trots en verbazing. Niet alleen voor hem, maar voor iedereen in Oldenzaal.

Dit kleine stadje in Overijssel, bekend om zijn gastvrijheid en jaarlijkse carnaval, heeft nu een nieuwe troef in handen. Een titel die met trots gedragen wordt door de inwoners.

Hij benadrukt ook nog de diverse troeven van Oldenzaal, zoals natuur, scholen en een levendige stadssfeer.

Reacties van de inwoners

De straten van Oldenzaal bruisen van trots en vreugde. Overal zie je verbaasde maar blije gezichten. “Ik wist wel dat we iets speciaals hadden, maar dit? Geweldig!” zegt een lokale ondernemer.

Een ander voegt toe: “Dit zet Oldenzaal echt op de kaart. Wie weet wat voor mooie dingen hieruit voortkomen?” Het is duidelijk: de titel heeft het stadje dichter bij elkaar gebracht en op de kaart gezet.

Een ongewone overwinning

Oldenzaal, ook wel bekend als ‘Boeskoolstad’, heeft met bijna 32.000 inwoners deze titel met trots ontvangen. De bekendmaking werd gevierd op de Groote Markt, waar meer dan 150 enthousiaste Oldenzalers samenkwamen.

Een uitdaging en een bevestiging

De titel brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Welman ziet het als een uitdaging om de unieke kenmerken van Oldenzaal te behouden en te versterken. Het is een erkenning van de kracht van de gemeenschap.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Toekomstplannen Oldenzaal

Oldenzaal wil de titel benutten door meer betrokkenheid van de inwoners te stimuleren. Welman ziet het als een geschenk om burgemeester te zijn van de ‘Leukste Gemeente van Nederland’.

Oldenzaal: een juweel in Twente

Gelegen in het oosten van Nederland, in de provincie Overijssel, is Oldenzaal een charmant stadje met een rijke geschiedenis en een levendige gemeenschap. Bekend om zijn gastvrijheid en jaarlijkse carnaval, trekt Oldenzaal niet alleen bezoekers aan, maar is het ook een geliefde plek om te wonen.

Historische erfgoed

Oldenzaal is een stad met een rijk historisch erfgoed. Van de middeleeuwse stadsmuren tot de imposante Plechelmusbasiliek, de architectuur vertelt het verhaal van vervlogen tijden. De sfeervolle binnenstad met zijn kronkelende straatjes en gezellige pleinen ademt een nostalgische charme uit.

Natuurlijke pracht

Naast zijn historische allure is Oldenzaal gezegend met prachtige natuurlijke landschappen. De stad wordt omringd door groene bossen, uitgestrekte velden en schilderachtige wandelpaden. Het Twentse landschap biedt talloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten en ontspanning in de natuur.

Bruisende gemeenschap

Wat Oldenzaal echt bijzonder maakt, is zijn bruisende gemeenschap. De inwoners, ook wel Oldenzalers genoemd, staan bekend om hun gastvrijheid en saamhorigheid. Het jaarlijkse carnaval is een hoogtepunt waarbij de hele stad samenkomt om te feesten en te genieten van culturele optochten en festiviteiten.

Carnaval in Oldenzaal

Bekijk de video hieronder, en lees verder >>

Een kijkje in de toekomst

Met de eretitel ‘Leukste Gemeente van Nederland’ staat Oldenzaal volop in de schijnwerpers. Het stadje koestert zijn unieke karakter en streeft ernaar om zijn gemeenschapszin te versterken en zijn natuurlijke schoonheid te behouden. Oldenzaal mag dan een kleine gemeente zijn, maar het heeft een grote troef in handen met zijn warme en levendige gemeenschap.

Conclusie

Oldenzaal mag dan klein en niet zo opvallend zijn, maar met de titel ‘Leukste Gemeente van Nederland’ blijft het niet meer onopgemerkt. De stad is vastbesloten om deze eer te koesteren en verder uit te bouwen.

Wie had dat gedacht? Oldenzaal verslaat Amsterdam, Maastricht en zelfs Bonaire om de titel Leukste Gemeente van Nederland binnen te slepen. Een verrassing voor velen, inclusief de burgemeester zelf.

Bron: AD

Meer over: