Ga naar de inhoud

Noorse kroonprins Haakon blaast 50 kaarsjes uit

noorse-kroonprins-jarig

Het is een speciale zomer aan het Noorse hof, want de Noorse kroonprins Haakon viert vandaag zijn 50ste verjaardag. Hij wordt gevolgd door prinses Mette-Marit die over een maand dezelfde mijlpaal bereikt.

Als een romantisch paar passen ze perfect bij elkaar. Alsof dat nog niet genoeg was, vieren ze deze zomer ook nog eens hun 12-jarig huwelijk. Hoogste tijd om dit te vieren. Lees hier hoe dit prachtige stel dit doet.

Verjaardag in besloten kring

Vanwege deze bijzonder gelegenheid nodigen het koninklijk paar en het kroonprinsenpaar gasten uit grote delen van Noorwegen uit voor een feest in de achtertuin van het Kasteel op vrijdag 25 augustus – de trouwdag van het Kroonprinsenpaar. Hoewel het ongetwijfeld een gezellige aangelegenheid wordt, zal het geen groot koninklijk spektakel zijn met andere Europese royals. Het paar overwoog zelfs om de viering niet al te groots aan te pakken, uiteindelijk besloten ze om het te vieren, want ‘misschien is dat wel normaal als je 50 wordt’, deelde prinses Mette-Marit met een Noors magazine.

Feliciteer Noorse kroonprins Haakon

Heb je altijd al de Noorse kroonprins willen feliciteren? Dit kan gewoon in Noorwegen! Op Kongehuset.no is een felicitatieprotocol geplaatst voor iedereen die hem een ​​groet wil sturen. Het is open tot middernacht.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Komt er dan eindelijk een nieuwe foto?

Als een geschenk aan zichzelf en hun landgenoten reisden ze de afgelopen maanden door heel Noorwegen. Misschien krijgen we binnenkort zelfs een nieuw (dubbel)portret van het paar om deze feestelijke tijd vast te leggen, aangezien de laatste officiële foto dateert uit 2016. Het is duidelijk dat Haakon en Mette-Marit een mooi en gelukkig paar vormen en ze behoren nog steeds tot onze favoriete romantische royals.

Gratulerer med dagen, prins Haakon! (Gefeliciteerd met je verjaardag, kroonprins Haakon!)

Foto: Jo Michael, The Royal Court.

Meer over: