Ga naar de inhoud

Nieuwe ANWB-hulp (of afstand) blijkt succesvol: al 1200x kwamen ze in actie

Update:
ANWB pechhulp buitenland op afstand succesvol?

De ANWB heeft een nieuwe manier gevonden om vakantiegangers te helpen zonder fysieke aanwezigheid. Ze helpen gestrande bestuurders in het buitenland op afstand sneller met hun autoproblemen. En naar tevredenheid blijkt, want al zijn al vele personen geholpen!

Meer dan 1200 mensen geholpen

De ANWB heeft deze zomer al meer dan 1200 mensen geholpen die in het buitenland met pech stonden. Dit gebeurde zonder dat er een wegenwacht fysiek aanwezig hoefde te zijn. De hulp werd geboden via appjes en foto’s die de pechgevallen veroorzaakten. Dit resulteerde in veel positieve reacties omdat mensen snel weer op weg konden zonder veel tijdverlies.

Hoe werkt dit dan?

Wij vragen ons dan af hoe je, als je bijvoorbeeld niet technisch bent, het probleem oplost.

Een klant schreef deze beoordeling, met toelichting:

Geweldig geholpen door de ANWB wegenwacht vandaag. Ik hoorde een vreemd geluid bij het rechter voorwiel en durfde niet verder te rijden. ANWB gebeld, daar kwamen we erachter dat mijn lidmaatschap nog op een oud kenteken stond. Dit werd snel aangepast. Ik hoorde dat we mogelijk 90 minuten moest wachten op de wegenwacht.

Vervolgens werd ik echter gebeld door een medewerker die alvast wat tips gaf om zelf te proberen, omdat het misschien zo kon zijn dat er een steentje in de ankerplaat van het wiel of de rem zat. Toen we dit uitvoerden, kwam er al een wegenwacht aanrijden. Deze heeft het probleem met het wiel snel en met uitleg voor ons verholpen. En tips gegeven om dit te voorkomen in de toekomst. Superblij met alle snelle hulp!

Zandra

De rol van technologie

Deze nieuwe vorm van hulpverlening maakt gebruik van moderne technologieën zoals smartphones en internet. Mensen kunnen hun problemen eenvoudig beschrijven en foto’s sturen via een speciale app.

De experts van de ANWB kunnen dan op afstand de situatie beoordelen en advies geven om het probleem te verhelpen. Dit voorkomt niet alleen wachttijden, maar bespaart ook kosten en moeite voor zowel de vakantiegangers als de ANWB.

Ideaal voor vakantiegangers

Voor vakantiegangers biedt deze methode veel voordelen. In plaats van te moeten wachten op hulp ter plaatse, kunnen zij zelf hun weg vervolgen met minimale vertraging. Dit maakt de vakantie-ervaring een stuk aangenamer en stressvrij. Het is vooral handig in gebieden waar het lastig kan zijn om snel fysieke hulp te krijgen, zoals in afgelegen gebieden of tijdens drukke vakantieperiodes.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Toekomstgerichte aanpak

De ANWB blijft deze innovatieve aanpak verder ontwikkelen en verfijnen. Ze onderzoeken voortdurend nieuwe manieren om technologie in te zetten om reizigers beter van dienst te kunnen zijn. De succesvolle start van deze zomer laat zien dat er veel potentieel is voor verdere verbeteringen en uitbreidingen van deze service. Met de steeds verdergaande digitalisering wordt de verwachting gewekt dat deze vorm van hulpverlening in de toekomst nog efficiënter en gebruiksvriendelijker zal worden.

De nieuwe ANWB Onderweg app

De vernieuwde ANWB Onderweg app speelt een cruciale rol in deze nieuwe vorm van hulpverlening. Naast het melden van pech, biedt de app tal van andere handige functies voor vakantiegangers.

Je kunt bijvoorbeeld navigeren, de goedkoopste tankstations en laadpalen zoeken, parkeerinformatie opvragen en filemeldingen en snelheidscontroles ontvangen. Bovendien draagt de app bij aan de veiligheid van de gebruikers door hen tijdig te informeren over verkeershindernissen en snelheidscontroles. Dit alles zorgt ervoor dat gebruikers optimaal voorbereid de weg op kunnen gaan en mogelijke problemen vooraf kunnen voorkomen.

Pech in het buitenland, niet geholpen door ANWB?

Is deze nieuwe methode van de ANWB het antwoord op de klachten, bij pech in het buitenland, van voorgaande jaren? Met deze methode hebben ze in ieder geval minder personeel nodig!

Ook interessant om te lezen: nep-wegenwachters in Oost-Europa.

Bron: ANWB, Telegraaf

Meer over: