Ga naar de inhoud

Netflix series en films voor de zomermaanden

Netflix films en series tijdens de zomermaanden

De zomermaanden zijn ideaal om te ontspannen en te genieten van wat welverdiende rust. Voor spannende avonturen, romantische verhalen of meeslepende drama’s heeft Netflix een breed scala aan series en films die ideaal zijn voor deze warme (of juist tijdens regenachtige) dagen.

Ontdek hier een selectie van de beste Nederlandse en internationale producties die momenteel beschikbaar zijn op Netflix. Van nieuwe releases tot tijdloze klassiekers, er is genoeg te kijken tijdens de zomermaanden. Pak je favoriete zomerdrankje erbij, zoek een comfortabele plek en laat je meeslepen door deze fantastische titels.

5 Aanbevelingen Netflix series voor de zomermaanden

Ben je op zoek naar je volgende binge-waardige serie op Netflix? Of je nu houdt van spanning, drama, komedie, of fantasie, er is voor iedereen iets passends op deze populaire streamingdienst. In deze aanbevelingen vind je een selectie van de beste Netflix series die je niet mag missen. Van meeslepende verhalen en indrukwekkende acteerprestaties tot prachtige cinematografie, deze series houden je zeker aan het scherm gekluisterd. Laat je inspireren en ontdek je nieuwe favoriete serie!

1. Bridgerton: Season 3

Het 3e seizoen van “Bridgerton” brengt opnieuw de betoverende wereld van het Regency-tijdperk tot leven. Met nog meer intriges, romantiek en adembenemende kostuums. Dit seizoen richt zich op de levens van de leden van de Bridgerton-familie, terwijl ze navigeren door de complexe sociale kringen van de Londense high society. Verwacht meer dramatische wendingen, geheime romances en schandalen die de reputatie van de familie op het spel zetten. De prachtige decors en de chemie tussen de acteurs maken dit seizoen een must-see voor fans van romantische drama’s. Heb je seizoen 1 en 2 nog niet gezien? Dit de ideale tijd om te starten met seizoen 1 en te bingewatchen (urenlang kijken) tot en met seizoen 3.

Hoofdrolspelers: Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Nicola Coughlan

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

2. Costa!! – de serie (nostalgie)

Costa brengt de zonnige en bruisende sfeer van de populaire Nederlandse film “Costa!” naar het kleine scherm. Deze serie volgt een groep jonge, energieke entertainers die werken in een levendige strandclub aan de Spaanse kust. Met hun dagelijkse avonturen vol romantiek, drama en humor, biedt de serie een frisse kijk op het leven van de jongeren die elke zomer onvergetelijk willen maken.

De serie combineert de charme en het plezier van de originele film met nieuwe verhaallijnen en personages. Zowel oude fans als nieuwe kijkers zullen worden geboeid. “Costa!! – The Series” is een perfecte mix van zomerse sferen, intrigerende relaties en spannende gebeurtenissen. De serie neemt de kijkers mee op een reis vol zon, zee en onvergetelijke momenten.

Een getalenteerde cast met Abbey Hoes als de avontuurlijke Frida, Soy Kroon als de charmante Tommy, Stephanie van Eer als de optimistische Roos, Oscar Aerts als de ervaren Rens, Imanuelle Grives als de strenge maar rechtvaardige manager Carmen, en Roeland Fernhout als de wijze veteraan Kevin. Samen brengen ze de levendige en kleurrijke wereld van de strandclub tot leven.

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

3. Geek Girl: Season 1

“Geek Girl” is een verfrissende en hartverwarmende serie gebaseerd op de populaire boekenreeks van Holly Smale. Het eerste seizoen volgt het verhaal van Harriet Manners, een slimme en ietwat onhandige tiener die zichzelf als een geek beschouwt. Haar leven verandert drastisch wanneer ze onverwacht wordt ontdekt door een modellenbureau. Ze stort zich in de glamoureuze maar uitdagende wereld van de mode-industrie.

Hoewel Harriet aanvankelijk worstelt met haar nieuwe rol en de druk die ermee gepaard gaat, vindt ze al snel haar eigen weg. De serie verkent thema’s zoals zelfacceptatie, vriendschap en het belang van trouw blijven aan jezelf, zelfs wanneer je geconfronteerd wordt met maatschappelijke verwachtingen en persoonlijke onzekerheden.

Met een mix van humor, drama en inspirerende momenten, biedt “Geek Girl” een boeiende kijk op de uitdagingen en triomfen van een tienermeisje dat haar plaats in de wereld probeert te vinden. Het eerste seizoen introduceert kijkers aan Harriet’s kleurrijke vriendenkring, haar ondersteunende maar soms excentrieke familie, en de diverse personages die ze ontmoet in de modewereld.

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

4. Sweet Tooth: Seizoen 3

“Sweet Tooth” keert terug met een derde seizoen. De avonturen van Gus, het half-hert, half-mens jongetje, en zijn vrienden gaan verder in een post-apocalyptische wereld. Gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Jeff Lemire, volgt de serie Gus en zijn bondgenoten. Ze proberen te overleven en antwoorden te vinden in een wereld die geteisterd wordt door een mysterieuze pandemie en de opkomst van hybride kinderen.

In seizoen 3 worden de verhaallijnen nog spannender en dieper, met nieuwe uitdagingen en vijanden die op de loer liggen. Gus blijft op zoek naar zijn moeder en de waarheid achter zijn oorsprong. Hij probeert de hybride kinderen te beschermen tegen degenen die hen kwaad willen doen.

In de eerdere seizoenen maakten we kennis met Gus en zijn reis om zijn moeder te vinden na de dood van zijn vader, terwijl hij samen met Jepperd, een eenzame reiziger, probeert te overleven in een gevaarlijke wereld.

Seizoen 2 verdiepte zich verder in de oorsprong van de pandemie en de hybride kinderen, en introduceerde nieuwe gevaren en bondgenootschappen. Als je seizoen 1 en 2 nog niet hebt gezien, is dit de perfecte tijd om te beginnen. Je kunt nu bingewatchen vanaf seizoen 1 en helemaal opgaan in de betoverende en spannende wereld van “Sweet Tooth” tot en met seizoen 3. Dan ben je de zomermaanden wel even zoet.

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

5. Gangs of Galicia: Season 1

“Gangs of Galicia” is een meeslepende nieuwe misdaadserie die zich afspeelt in de ruige onderwereld van Galicië, Spanje. De serie biedt een rauwe en realistische kijk op het criminele leven en volgt de opkomst en ondergang van verschillende bendes die strijden om macht en invloed. Door de intense verhaallijnen en complexe personages, wordt de kijker meegenomen in een wereld vol gevaar, verraad en ambitie. De serie belooft niet alleen spannende actie, maar ook diepgaande karakterontwikkelingen en morele dilemma’s die de criminele wereld kenmerken.

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

Deze 7 films op Netflix raden we aan voor de zomermaanden

Netflix heeft een breed scala aan films. Het beste van alles is dat je deze films kunt downloaden om mee te nemen op je tablet of smartphone, of lekker thuis kunt streamen op een grote smart tv. Hier zijn enkele aanraders.

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

1. A Family Affair

“A Family Affair” is een romantische komedie die in 2024 werd uitgebracht op Netflix. De film biedt een mix van humor, romantiek en onverwachte wendingen, waarbij de complexiteit van relaties centraal staat.

De film volgt een jonge vrouw, gespeeld door Joey King, die assistent is van een veeleisende filmster, vertolkt door Zac Efron. De situatie wordt ingewikkelder wanneer blijkt dat haar baas verliefd op haar is. Dit leidt tot een reeks komische en romantische complicaties, vooral wanneer haar moeder, gespeeld door Nicole Kidman, ook betrokken raakt in het verhaal.

“A Family Affair” heeft positieve reacties ontvangen voor zijn vermakelijke plot en de sterke chemie tussen de hoofdrolspelers.

De film slaagt erin om zowel te ontroeren als te vermaken, waardoor het een aanrader is voor liefhebbers van romantische komedies

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

2. Leave the world behind

“Leave the World Behind” is een apocalyptische psychologische thriller die zich richt op de kwetsbaarheid van onze moderne samenleving en de onderliggende spanningen die naar boven komen in tijden van crisis.

Het verhaal volgt een gezin dat besluit om een luxe vakantiehuis te huren voor een ontspannen uitje. Hun idyllische vakantie wordt echter abrupt verstoord wanneer een mysterieuze cyberaanval alle communicatie en technologie uitschakelt. De situatie wordt nog complexer wanneer 2 vreemden, de eigenaren van het huis, onverwacht opduiken en schuilen zoeken.

Naarmate de spanning stijgt en de dreiging van buitenaf toeneemt, worden de personages gedwongen om hun vertrouwen in elkaar te heroverwegen. De film onderzoekt thema’s zoals paranoia, wantrouwen en de kwetsbaarheid van moderne technologie in een crisissituatie. De hoofdrollen in “Leave the World Behind” worden vertolkt door Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke en Myha’la Herrold. De film wordt geregisseerd door Sam Esmail.

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

3. Under Paris

Stel je voor: de betoverende stad Parijs, bekend om zijn romantische sfeer en iconische bezienswaardigheden, wordt plotseling het toneel van een angstaanjagende dreiging. In “Under Paris” verplaatst een dodelijke, steeds muterende haai zich vanuit de diepe wateren van de Stille Oceaan naar de rustige, zoete wateren van de Seine.

De film volgt de briljante wetenschapper Sophia en de gepassioneerde jonge milieuactivist Mika. Terwijl de stad zich voorbereidt op de Wereld Triatlon Kampioenschappen, moeten zij samenwerken om deze onvoorspelbare dreiging te stoppen. Te midden van de hectiek van de triatlon en de chaos die de haai veroorzaakt, ontvouwt zich een spannend avontuur vol onverwachte wendingen en heroïsche daden. “Under Paris” combineert spanning, wetenschap en moed in een onvergetelijke strijd tegen de tijd onder de schaduw van de Eiffeltoren.

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

4. Don’t Look Up

“Don’t Look Up” is een briljante satirische komedie die je aan het lachen én denken zet. In deze film volgen we 2 onwaarschijnlijke helden, astronomen Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) en Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), die een schokkende ontdekking doen: een gigantische komeet raast rechtstreeks op de aarde af en dreigt alles te vernietigen.

Wat volgt is een hectische en hilarische race tegen de klok, waarin het duo wanhopig probeert de wereld te overtuigen van het naderende gevaar. Ze stuiten echter op een muur van ongeloof, politieke agenda’s en mediagekte. Terwijl de tijd doortikt, worden hun pogingen om de mensheid te redden steeds absurder en komischer.

Met een sterrencast en scherpe dialogen, biedt “Don’t Look Up” een genadeloze blik op onze moderne samenleving, waar feiten en wetenschap vaak worden overschaduwd door sensatie en eigenbelang. Deze film is niet alleen een komedie, maar ook een spiegel voor de huidige staat van de wereld, verpakt in een onweerstaanbare mix van humor en spanning.

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

5. Uncut Gems

“Uncut Gems” is een adembenemende achtbaanrit door de hectische wereld van de New Yorkse diamantenhandel. In deze zenuwslopende thriller schittert Adam Sandler als Howard Ratner, een charismatische maar roekeloze juwelier met een ernstige gokverslaving.

Howard is altijd op zoek naar de volgende grote slag, en wanneer hij een zeldzame, ongeslepen Ethiopische opaal in handen krijgt, denkt hij eindelijk zijn geluk gevonden te hebben. Maar zijn risicovolle weddenschappen en schulden stapelen zich op, waardoor hij steeds dieper in de problemen raakt. Terwijl hij balanceert op het randje van de afgrond, probeert Howard wanhopig zijn schuldeisers, familie en zakenpartners tevreden te stellen.

De film neemt je mee in een wervelwind van spanning en chaos, waarbij elke keuze van Howard de spanning verder opvoert. Met een verbluffende acteerprestatie van Sandler en een meeslepende regie van de Safdie-broers, is “Uncut Gems” een intense en onvergetelijke kijkervaring die je op het puntje van je stoel houdt tot de allerlaatste seconde.

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

6. Mother of the Bride

“Mother of the Bride” is een sprankelende en hilarische komedie die je meeneemt in de chaotische wereld van trouwplanningen en familiebanden.

Wanneer haar dochter aankondigt te gaan trouwen, begint de moeder aan een missie om de droombruiloft te realiseren. Dit leidt tot een reeks komische en soms ontroerende situaties, waarbij niets volgens plan verloopt. Van last-minute veranderingen tot onverwachte gasten, elke stap in de voorbereidingen brengt nieuwe uitdagingen en hilarische momenten met zich mee.

De film biedt een hartverwarmende blik op de relatie tussen moeder en dochter, en laat zien hoe liefde en vastberadenheid zelfs de grootste obstakels kunnen overwinnen. “Mother of the Bride” is een must-see voor iedereen die houdt van romantische komedies met een vleugje familiechaos en veel humor. Zet deze film zeker op je lijstje voor de zomermaanden!

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

7. Beverly Hills Cop: Axel F

In “Beverly Hills Cop: Axel F” maakt de iconische Axel Foley, gespeeld door Eddie Murphy, een triomfantelijke terugkeer naar het glamoureuze Beverly Hills. Dit keer wordt hij gedreven door een persoonlijke missie: het leven van zijn dochter Jane staat op het spel. Wanneer Jane betrokken raakt bij een gevaarlijk complot, aarzelt Axel geen moment om haar te beschermen.

Met zijn kenmerkende mix van slimme humor en onverschrokken vastberadenheid, roept Axel zijn oude vrienden John Taggart en Billy Rosewood op om hem te helpen. Samen vormen ze opnieuw het onstuitbare trio dat de straten van Beverly Hills ooit veiliger maakte. De film neemt je mee op een razendsnelle achtbaanrit vol spannende achtervolgingen, onverwachte wendingen en hilarische momenten.

Terwijl Axel en zijn team het web van intriges en bedrog ontrafelen, worden ze geconfronteerd met een reeks kleurrijke en gevaarlijke personages. De chemie tussen de oude vrienden is sterker dan ooit, en hun gezamenlijke inspanningen zorgen voor zowel hartverwarmende als adembenemende scènes.

“Beverly Hills Cop: Axel F” brengt een perfecte balans tussen nostalgie en vernieuwing, waarbij de geliefde elementen van de originele films worden gecombineerd met een frisse, moderne twist. Bereid je voor op een filmavond tijdens de zomermaanden vol actie, humor en onvergetelijke momenten terwijl Axel Foley opnieuw bewijst waarom hij een van de meest geliefde politieagenten in de filmgeschiedenis is.

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

Veel plezier met deze top Netflix series en films voor de zomermaanden

De zomermaanden zijn het perfecte moment om te ontspannen en te genieten van nieuwe series en films op Netflix. Met een gevarieerd aanbod van spannende thrillers zoals “Leave the World Behind” tot hartverwarmende romantische komedies zoals “A Family Affair”, is er voor ieder genoeg te kijken. Of je nu houdt van intense drama’s, luchtige komedies of avontuurlijke verhalen, Netflix biedt deze zomermaanden een scala aan entertainment dat je niet wilt missen. Dus pak je favoriete snacks, nestel je op de bank en laat je meeslepen door de beste series en films die Netflix te bieden heeft.

Bekijk ook deze 6 nieuwe Netflix hits. en de Netflix top 10 series.

Meer over: