Ga naar de inhoud

Nederlander gearresteerd voor illegale puppysmokkel

Illegale puppy's

In het oosten van Duitsland heeft de politie zondagavond een Nederlandse automobilist aangehouden voor het illegaal vervoeren van 7 puppy’s. De 40-jarige man vervoerde de jonge honden en hun moederhond onder onhygiënische en onveilige omstandigheden, aldus de Duitse politie.

Man probeert jonge honden ons land in te smokkelen

4 van de puppy’s die in beslag genomen zijn bevonden zich los in het voetengedeelte van de achterbank en zaten op keukenpapier in hun eigen ontlasting. 1 van de honden leek in slechte gezondheid te verkeren, vertelde de politie. De andere 3 puppy’s waren opgesloten in een kleine kooi achter de passagiersstoel.

De fokker had voor de honden, die hij vanuit Bulgarije naar Nederland vervoerde, niet de vereiste documenten bij zich. De hondjes zijn in beslag genomen en overgebracht naar een opvangcentrum.

Maatregelen tegen illegale puppysmokkel

De handel in honden en katten en andere verboden huisdieren blijft een probleem in Europa, en Europese Parlementariërs dringen aan op strengere maatregelen om deze illegale praktijken aan te pakken. Op 12 februari hebben ze een resolutie aangenomen die vraagt om EU-brede registratie en identificatie van huisdieren, strengere straffen voor overtreders en meer controles om dierenleed en gezondheidsrisico’s voor zowel dieren als mensen te voorkomen.

Handel in puppy’s is een lucratieve business

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Lees ook: Belangrijke wetsveranderingen per 1 juli: wat betekent dit voor jou?

Illegale handel in puppy’s: wie grijpt in?

Vanwege de populariteit van bepaalde rassen fokken Oost-Europese fokkers massaal voor de handel. De fokkers vervoeren ze vervolgens op zeer jonge leeftijd naar Nederland voor de verkoop.

Dierenartsen waarschuwen massaal voor de grote kans op mentale en fysieke problemen bij deze pups. Het is net Russische roulette met jonge dieren. Wie neemt maatregelen tegen deze praktijken?

Bekijk hier de fragmenten van de uitzending over illegale verkoop van puppy’s van Radar >>

Lees ook: Hondentransport naar slachthuis gestopt door Indonesische politie.

Bron: WNL

Meer over: