Ga naar de inhoud

Nationale beweegweek voor ouderen 2024

Nationale Ouderenfonds Beweegweek

Het Nationaal Ouderenfonds verzorgt deze week tot en met 31 mei 2024 de Nationale Beweegweek voor ouderen. Kom vandaag nog in actie, zo ben je deze zomer weer topfit. Het doel van de Nationale Beweegweek is om samen sterker worden. Bekijk hier de activiteiten bij jou in de buurt. 

Samen sterker worden, door in beweging te komen

Gedurende de Nationale Beweegweek zijn er door heel Nederland verschillende beweegactiviteiten gepland. Raadpleeg de activiteitenkalender hieronder en sluit je aan! Is er geen activiteit in jouw buurt? Geen probleem! Gebruik de kaart van Oldstars om een vereniging in de buurt te vinden en blijf actief!

Wereldreldrecordpoging boksen voor ouderen

Deze week (dinsdag 28 mei 2024) is er ook een wereldrecordpoging door ouderen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. 100-den fitte 65-plussers gaan de uitdaging aan voor een wereldrecordpoging boksen. Het is een onderdeel van de Nationale Beweegweek en niemand minder dan Arnold Vanderlyde is aanwezig om de deelnemers te begeleiden in hun dapper poging om het record te vestigen.

Met deze recordpoging laat het Nationaal Ouderenfonds zien hoe waardevol het is om fit te blijven op later leeftijd, en dat boksen als sport ook nog goed te doen is. En niet alleen om lichamelijk fit te blijven. Voor je mentale en sociale welzijn is het ook gezond.

Lees ook deze 5 sport- en voedingstips om gezond en fit de zomer door te komen.

Boksen maakt sterker. Lees verder onder het Instagram-bericht >>

Kom ook in beweging: Fit at Home by Antje (Monteiro)

Zijn er tijdens de beweegweek geen activiteiten bij jou in de buurt? Of heb je deze week andere activiteiten in je agenda staan? Start dan vanaf juni fris en met volle moed aan Fit at Home by Antje.

Dagelijks bewegen vanuit huis

Vanaf 3 juni kun je met Fit at Home namelijk elke werkdag vanaf 9.45 uur GRATIS meedoen aan inspirerende sportoefeningen op ONS. Met meer dan 1.000 leuke workouts voor ieder niveau en gewoon vanuit jouw eigen woonkamer!

Meer over: