Ga naar de inhoud

Natasja Froger was te laat voor overlijden van haar vader

Update:
Natasja Froger

Natasja Froger sprak gisteravond in het tv-programma De Kist van de EO openhartig over het overlijden van haar vader en het gemis dat zij voelt. In de laatste fase van zijn leven woonde Natasja’s vader in Italië met zijn vrouw Laura. Toen Natasja op een maandag telefonisch contact met Laura had, besefte ze dat het niet goed ging met haar vader. Hoewel Natasja al een ticket geboekt had voor vrijdag, omdat ze tot donderdag moest werken, vroeg ze zich af of ze eerder moest vertrekken.

Laura stelde haar gerust door te zeggen dat het nog niet zo’n vaart zou lopen. Dat liep het helaas wel, ze was te laat.

De tekst gaat onder de video verder >>

Het hartverscheurend nieuws

Op donderdagavond lag Natasja al in bed, klaar om de volgende dag naar haar vader te reizen. Die avond maakte haar man, René Froger, haar om 23.00 uur wakker met het bericht dat haar vader was overleden. De ontdekking dat ze naar haar gevoel had moeten luisteren en eerder naar Italië had moeten gaan, raakte haar diep. Ze betreurde het dat ze haar werk niet had afgezegd. Ze heeft er spijt van dat ze haar vader niet meer levend heeft kunnen zien en vasthouden.

Gemis en schrijven van een brief

Natasja voelde dat ze loyaal had moeten zijn aan haar vader. Ze had het vliegtuig eerder moeten pakken om nog alles te kunnen zeggen wat ze hem wilde zeggen. Helaas kon ze dat moment niet meer overdoen. Hierdoor besloot ze een brief aan hem te schrijven , die ze in zijn binnenzak stopte. In die brief schreef ze zaken die ze hem nog wilde zeggen, zoals dat ze wist dat hij van haar hield en trots op haar was, hoewel hij dat nooit letterlijk had uitgesproken.

In en uit haar leven

Haar vader was niet constant aanwezig in haar leven, omdat hij al vanaf zijn 14e de zee op ging en daardoor moeilijk ergens kon aarden. Ondanks dat, hadden Natasja en haar vader altijd een goede band. Ze accepteerde dat ze niet altijd dicht bij elkaar waren, maar de liefde en trots die hij voelde voor haar was altijd duidelijk, ook al sprak hij dat nooit uit.

De tekst gaat onder de foto verder >>

Nu blikt Natasja terug op de momenten die ze gemist heeft en de tijd die ze nog graag met haar vader had willen doorbrengen. Hoewel ze vrede heeft met het idee dat hij altijd van haar heeft gehouden, blijft er een gevoel van onafgemaakte zaken. Natasja deelt haar verhaal met het publiek in het programma ‘De Kist’ op NPO 2, wat elke zondag wordt uitgezonden. Voor wie een aflevering heeft gemist, is er de mogelijkheid om deze terug te kijken.

Bijzondere herdenking

Naast de emoties die Natasja voelde over haar gemiste kansen om afscheid te nemen, heeft ze ook bijzondere manieren gevonden om haar vader te herdenken. Op de sterfdag van haar vader deelt ze op sociale media een emotioneel eerbetoon. Ze post een zwart-witfoto van hen samen en schrijft over de herinneringen die ze ophaalt met haar tante Rietje, de zus van haar vader. Deze herdenkingen, inclusief bijpassende foto’s, zijn voor Natasja heel dierbaar en helpen haar om de band met haar vader levendig te houden.

De tekst gaat onder de foto verder >>

Familietradities en nieuwe hoofdstukken

In het afgelopen jaar vond Natasja troost in nieuwe familietradities en de komst van haar kleindochter Scottie. Ondanks het verdriet om het verlies van haar vader, brengen haar kleindochter en de momenten die zij samen doorbrengen vreugde en afleiding. Natasja en haar man René passen graag op Scottie, wat hen een nieuw hoofdstuk in hun leven heeft gegeven. Deze momenten van geluk helpen het gemis enigszins te verzachten en bieden een bron van liefde en continuïteit binnen de familie.

Bron: RTL Boulevard. Foto: Sven Hoogerhuis/BSR Agency via Getty Images

Meer over: