Ga naar de inhoud

Natacha Harlequin overweegt terugkeer naar Shownieuws-desk

Update:
Natacha Harlequin overweegt terugkeer naar Shownieuws desk

Advocaat Natacha Harlequin overweegt een terugkeer naar het programma Shownieuws als expert. Door haar opvallende rol in de rechtszaak van rapper Ali B besloot ze de samenwerking te stoppen. Ze kijkt niet goed terug op haar uitspraken in Shownieuws en mist haar collega’s. Keert ze terug?

Harlequin bevestigt gesprekken met Shownieuws

Natacha Harlequin verklaarde tijdens het NPO Radio 1-programma MISCHA! dat zij in gesprek is met het programma Shownieuws. De advocaat, die voorheen lange tijd als expert in het programma te zien was, weigerde verdere details te delen. “Shownieuws en ik zijn in gesprek,” bevestigde ze. “Ik vind het niet netjes, als ik in gesprek ben, om het daarover te hebben.”

Voormalige rol bij Shownieuws

Harlequin stapte eerder uit Shownieuws toen ze zich aansloot bij het advocatenteam van Ali B. Dit leidde tot verwarring onder de kijkers en werd door Harlequin zelf verklaard. “Die woorden kwamen uit mijn mond”, legde ze uit. “Als er dan door die woorden verwarring is ontstaan, dan ligt dat aan mij.” Harlequin noemde haar eerdere handelen “onhandig” en leerde hiervan, verzekerd ze in MISCHA!

Lees ook: AVROTROS stopt met programma’s met Ali B.

Podcast MISCHA #536: ‘Nuance kan ook voor verdieping zorgen’

Terugblik op samenwerkingen

De advocaat mist haar werk en collega’s bij Shownieuws. Ze vertelde dat ze onlangs op een feestje van collega Bart Ettekoven was, dat onverwachts werd omgetoverd in een huwelijk. “Daar waren dus ook collega’s van mij die echt in mijn hart zitten. Waarmee ik ook buiten Shownieuws contact heb. Ik mis ze,” voegde ze toe.

Haar hechte band met de collega’s speelt een belangrijke rol in haar overweging om terug te keren naar het programma.

Reactie op kritiek

Naast haar overweging om terug te keren bij Shownieuws, heeft Harlequin ook gereageerd op de felle kritiek die zij kreeg na haar optreden bij het programma Vandaag Inside.

Ze gaf aan dat bepaalde formats vooral gericht zijn op het belachelijk maken van mensen en dat ze daar niet verder op in wil gaan. “Sommige formats zijn er vooral op uit om mensen belachelijk te maken, voor gek te zetten. Ja, sorry, daar ga ik niet eens op in,” aldus Harlequin.

Gestopt als advocate van Ali B, is ze nog geloofwaardig?

Advocaat Natacha Harlequin stopt met de verdediging van Ali B in hoger beroep.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Reflectie op professionele keuzes

Harlequin reflecteerde ook op haar keuze om zich bij het team van Ali B aan te sluiten. Ze benadrukte dat het haar passie blijft om als advocaat te werken, ondanks de ophef die deze beslissing veroorzaakte. Ze erkende dat ze spijt heeft van hoe ze de situatie bij Shownieuws heeft aangepakt en dat ze in de toekomst voorzichtiger zal zijn met het balanceren van haar rol als advocaat en onafhankelijke deskundige.

Dit is mijn beroep en dit is wat ik 90 procent van de tijd doe, al ruim 20 jaar lang. Ik kan echt zeggen: het zit in mij, ik hou van mijn vak, het is de basis voor mij, verklaarde Harlequin.

YouTube video’s:

Bronnen:

Telegraaf, shownieuws, ditjes en datjes

Hoofdfoto: BSR Agency / Contributor (Getty Images)

Meer over: